Jestřábům sezóna skončila již v předkole play-off Chance ligy. Ne ale všem. Některé jedince si totiž vytáhly extraligové kluby jako posily do vyřazovací části. A dva hráči už se také na kluziště podívali. Útočníci Lukáš Žálčík a Petr Mrázek dostali prostor v zápasech brněnské Komety, resp. pražské Sparty. O něco úspěšnější je dosud Žálčík. Ač se bodově zatím neprosadil, dostal v posledním duelu více prostoru. Navíc jeho Sparta jde po sérii 4:0 do semifinále. Naopak Mrázkova Kometa nestačila na Třinec a loučí se.

Jak si ale Jestřábi ve službách extraligových klubů vedli? Pro oba hráče se jednalo o návrat, Žálčík na Spartě v minulosti hrál, Mrázek je zase brněnským odchovancem. Právě on měl zprvu více prostoru, zhruba deset odehraných minut na zápas a i nějaký ten čas v přesilovkách. Ve čtvrtém utkání proti Třinci už se ale do sestavy nevešel. Celková jeho bilance na ledě tak byla −3, tři střely a dvě střely zblokované. Lukáš Žálčík se naopak do série dostal až později. A hned slavil. „Vyhrát 4:0 na zápasy je určitě paráda. Jsem moc rád, že jsem mohl nastoupit, moc jsem to upřímně nečekal, jel jsem tam spíše trénovat. A teď se jde na Liberec,“ uvádí prostějovská devadesátka.

Žálčík nastupoval ve čtvrté formaci po boku bývalého Jestřába Davida Dvořáčka, který se už ve Spartě zabydlel a je pevnou součástí kádru. Stávající forvard Prostějova nahradil zraněné plejery Pecha či Říčku a zapsal jednu střelu a jeden hit. V posledním mači s Olomoucí atakoval 12 minut na ledě, což na člena čtvrté formace není úplně špatné. „Ještě určitě není jasno, zda budu hrát v dalších zápasech. Hrajeme za týden v sobotu a myslím si, že Lukáš Pech bude už dobrý, nastoupí, takže bych byl třináctý nebo čtrnáctý útočník. Je tam hodně kluků, kteří trénují mimo, a trenéři si mohou vytáhnout, koho chtějí,“ je si vědom Lukáš Žálčík.

Na první příležitost ostatně nadále čeká Tomáš Jandus, který je momentálně rovněž v přípravě Sparty. V něm se potkal se svým bratrem-dvojčetem Martinem. „Na večeři jsem seděl s dvojčaty Jandusovými. Doteď pořádně nevím, na koho z nich jsem vlastně mluvil. Aspoň že na ledě drží každý hokejku na jinou stranu,“ smál se na adresu dvojčat jejich nynější kolega z týmu David Němeček.

Výpomocí tria útočníků ale prostějovská stopa v play-off nekončí. Za Liberec totiž nadále nastupuje odchovanec Ondřej Vitásek, který si už připsal i dvě asistence. A nyní půjdou obě grupy proti sobě. Startuje se v sobotu 3. dubna.