Hokejovým Jestřábům už sezóna skončila vyřazením v předkole play-off, osmi jiným týmům naopak pokračovala či stále pokračuje dalšími boji vyřazovací fáze Chance ligy mužů ČR 2020/21. Pojďme alespoň krátce nahlédnout pod pokličku těchto bitev.

PORUBA VYMETLA ZUBRY

Prostějovský přemožitel HC RT Torax potvrdil své vysoké kvality i dobrou aktuální formu také ve čtvrtfinálové sérii s Přerovem. Ten skončil po základní části třetí a Poruba až šestá, přesto měli ve vzájemných měřeních sil výrazně navrch Severomoravané. Původně sebevědomé Hanáky dokázali porazit čtyřikrát za sebou, nejprve venku 3:2 v prodloužení a 5:2, následně doma 3:2 po samostatných nájezdech a 2:1. Zubří spolufavorit soutěže tím pádem vyhučel ven nečekaně bleskovým tempem, naopak Porubští – před začátkem ročníku považovaní za adepta extraligového postupu – jedou napříč play-off neohroženě dál s dosud neposkvrněnou zápasovou bilancí! Aspoň malá útěcha pro LHK.

JÁGR SE OPĚT PROSAZUJE

Největším prvoligovým favoritem je rozhodně Kladno, premiant dlouhodobé fáze. Jeho majiteli Jaromíru Jágrovi už táhne na padesátku, a přesto zůstává i v devětačtyřiceti letech velmi platným hráčem svého mužstva. Ve čtvrtfinále proti Slavii Praha zaznamenal během pěti vzájemných duelů hned šest kanadských bodů za jeden gól a pět asistencí, čímž v kooperaci s další někdejší hvězdou zámořské NHL Tomášem Plekancem nasměroval Rytíře k předpokládanému průniku do semifinále. Ten Středočeši potvrdili rozhodující čtvrtou výhrou v pátečním televizním střetnutí před kamerami ČT Sport, které se změnilo v divokou přestřelku včetně působivého obratu z 0:3 a 3:4 na 6:4.

POTÍŽE DUKLY SE STADIONEM

Ne že by Jihlava náhle přišla o svůj starý zimák nebo krachly velkolepé plány s blížící se výstavbou nového moderního. To jen druhý mančaft základní části složitě hledá recept na nebezpečné Litoměřice rozjeté z předkola. Severočeši otočili zápasový vývoj série z 0:1 na 3:1, protože po vstupní porážce 1:2 skolili horácký soubor jak 4:1 na Vysočině, tak dvakrát doma. Tři přesvědčivá vítězství Stadionu dostala favorizovaný kolektiv na hranu vyřazení, což je tím pikantnější, že proti němu stojí svazem upřednostňovaný projekt s krycím názvem Dukla. Jak symbolické… Nicméně v pátém duelu Jihlavští uspěli 4:2 a posunuli boj zase o něco dál. 3:2 na utkání vedl po pátečních soubojích také Vsetín nad Vrchlabím.