NÍZKÁ PRODUKTIVITA

Bylo asi dopředu jasné, že v soubojích s Porubou nepůjde o nějaké velké brankové hody. I když třeba zápasy Litoměřic se Sokolovem tak občas působily.

Nicméně Jestřábi zapomněli střelecky úplně. Šance přitom hokejisté Prostějova měli a nebylo jich málo. Zejména třetí dějství střelecky ovládli. Jenže to nestačilo, celkově dali Jestřábi pouze čtyři zásahy ve třech zápasech. A to je po čertech málo. Kromě tří útočníků (Mrázek, Bartoš, Hrníčko) se navíc nikdo jiný z forvardů neprosadil. To se potom vyhrává těžko.

ŠPATNÉ ZÁVĚRY

Jednoznačný problém Jestřábů. První dva zápasy série měli dobře rozjeté, dlouho vedli. Padli nakonec v úplném závěru. V obou případech na chlup stejně. Třetí zápas byl jiný, opět ale rozhodl nepovedený závěr. Svěřenci kouče Šejby sice brzy ztráceli dvě branky, postupně ale výrazně zlepšili hru a soupeři se přinejmenším vyrovnali. Jenže v půlce třetí třetiny nakupili chyby a ty je stály nejen zápas, ale taky celou sezónu.

PŘESILOVÉ HRY

Na jednu stranu mohou být Jestřábi spokojení. V sérii jich poskytli Porubě naprosté minimum. A nejednalo se primárně o věc, která by rozhodovala zápasy. Přesto však přispěla k tomu, že se Prostějov pakuje už v prvním kole. Důvod? Jedna využitá přesilovka ze šesti. To sice není nikterak příšerná úspěšnost, na play-off to ale nestačí.

 

ROZLOŽENÉ SÍLY SOUPEŘE

Mluvil o tom i Jiří Šejba. Tým neměl podle něj takovou kvalitu jako Poruba. Určitě ne takovou zkušenost. Zejména však Poruba dokázala svou kvalitu rozprostřít do všech útoků: Korkiakoski, Stloukal, Kanko, Endál, Toman a další, Poruba neměla v sestavě slabší místečko. Je symbolické, že poslední vzájemný zápas rozhodli hráči třetí a čtvrté formace. Když se zkrátka nevedlo Hudečkovi nebo Korkiakoskimu, vzali to na sebe jiní.