Velmi rychlý konec sezóny znamenalo vyřazení Jestřábů v předkole play-off. Po prohře s Porubou 0:3 na zápasy přitom záhy pro prostějovské fanoušky nastalo další nepříjemné období spojené s odchody některých hráčů.

Oficiálně oznámeny byly zatím tři – útočník Daniel Vachutka a dále obránci Martin Pěnčík a Tomáš Drtil. O změně působiště u těchto borců informoval šumperský hokejový klub. Ve všech třech případech se jedná o hokejisty, kteří v uplynulé sezóně pravidelně nastupovali. Jak hlubokou stopu ale za sebou nechali?

Tomáš DRTIL, obránce

30 let

V tomto hráči přichází Jestřábi o lídra obrany. Na ledě byl hodně vidět, z obránců nejčastěji střílel a taky se nejvíce prosadil. K jeho přednostem patřilo rovněž bruslení a celková podpora útoku. Zejména po polovině sezóny se rozjel k velmi dobrým výkonům, patřil k oporám Jestřábů a taky nejproduktivnějším bekům soutěže. Nakonec posbíral 20 bodů (5+15) a skončil 7. v celé soutěži v bodování obránců. Mezi beky měl v Chance lize nejvyšší úspěšnost střelby, přes třináct procent. Že mu trenérský štáb věřil, dokazuje i průměrně trávených 20 minut v zápase na ledě, v soutěži patřil celkově k nejvytěžovanějším hráčům. Loni pomohl Šumperku k postupu do 1. ligy. V dresu Prostějova své kvality potvrdil.

Martin PĚNČÍK, obránce

20 let

Srdce prostějovského fanouška muselo zaplesat, zase máme v týmu dalšího odchovance, byť předtím velkou část kariéry trávil v mládeži Hradce Králové. Zde se vypracoval v solidního a produktivního obránce, na kterého je spolehnutí. Trenéři na něj ukázali hned zkraje sezóny. A ke svým dosavadním třem prvoligovým zápasům přidal dalších čtyřiadvacet, i když v závěru ročníku prakticky nehrál. Rozhodně nezklamal, zapsal osm bodů, skvělých +10 v účasti na ledě. Dokonce byl jednu dobu v TOP10 soutěže. Se svou nižší postavou měl nicméně místy problém s urostlejšími soupeři. A bylo vidět, že v jeho případě chybí zkušenosti. Přesto je to perspektivní hráč, který má na první ligu potenciál.

Daniel VACHUTKA, útočník

28 let

Křídelník střední generace hrál za Prostějov už v předešlé sezóně. A nasbíral skvělých šest bodů v pěti zápasech. Tento ročník se mu ale tolik nepovedl, přestože si vyzkoušel i hru v prvních dvou pětkách. Ze solidních 17 minut na zápas se ale ke konci ročníku propadl na deset, v řadě zápasů tak hrál až ve čtvrté formaci. Sezónu nakonec zakončil se 14 body (4+10) a ve statistice pobytu na ledě měl vůbec nejhorší výsledek -6. Přesto se na ledě neztratil, prokázal rychlost i čich na střelecké pozice. Nyní má před sebou velkou výzvu, a sice pomoct Šumperku, kde vyrůstal a v němž už zaznamenal i 68 bodů za (druholigovou) sezónu, k lepším zítřkům.