Seznam hráčů, kteří opouští Jestřáby, je stále delší. A platí to i po minulém týdnu. Po Reném Pieglovi, Tomáši Drtilovi nebo Lukáši Žálčíkovi je to navíc další opora – útočník Dominik Hrníčko. Pětadvacetiletý forvard odchází po dvou kompletních sezónách, v nichž odehrál celkem 78 zápasů.

Zaznamenal v nich velice slušných 67 bodů a patřil za poslední dva ročníky k nejproduktivnějším a taky k nejvytěžovanějším forvardům. Evidujeme tak již osmý odchod z jestřábího hnízda.

Hrníčko si připisoval minuty jak v přesilovkách, tak v oslabeních, v nichž opakovaně skóroval. Nyní se ale jeho další cesty s Prostějovem rozchází. „Můžu potvrdit, že k nám má Dominik namířeno. Máme smlouvu na rok a k tomu roční opci,“ uvedl pro Večerník generální manažer HC RT TORAX Poruba Pavel Hinner.

Hrníčko se tak dostává k celku, který má nyní ambice na postup do extraligy. Těmi se nijak netají, navíc v uplynulé sezóně skončili Ostravané až v semifinále. Hrníčka čeká mimořádně těžká konkurence. Ostatně místo v týmu ztratili i takoví hráči jako Michal Hlinka, Jan Káňa nebo Dominik Rudl, který část sezóny odehrál i v Prostějově.

Jaká jsou ale očekávání od Hrníčka? „Měl velice dobrou, úspěšnou sezónu. Proto jsme o něj projevili zájem. Je to velice poctivý útočník, který hraje dobře i směrem dozadu. A v té lajně, co byl s Mrázkem a Bartošem, byl velice dobrý – jejich lajna byla nejproduktivnější. Dominik Hrníčko je ještě do konce dubna pod smlouvou, jsme ale domluvení na podpisu od května,“ doplnil Hinner.

Prostějovští Jestřábi v Hrníčkovi přichází o kvalitního, univerzálního útočníka. Jeho odchod ale mimoděk potvrdil slova Jiřího Šejby a Jiřího Vykoukala z tiskové konference Jestřábů po sezóně. Oba se tehdy shodli, že hráči jako třeba Dominik Hrníčko se mohou v budoucnu podívat do extraligy. Což v případě postupu Poruby může být velice brzy naplněný předpoklad.