Odchod někdejšího lodivoda Jiřího Šejby odstartoval dlouhé očekávání. Kdo zkušeného kouče a někdejšího mistra světa nahradí? Variant se nabízela celá řada, Prostějov nebyl jediný klub, který se po konci sezóny ocitl bez kouče. Jak ale Večerník v minulém čísle informoval, novým trenérem Jestřábů se má stát Aleš Totter!

 

Ten v minulosti působil například v Mostě nebo v Berouně a největší úspěch coby asistent trenéra ale zaznamenal v Českých Budějovicích, s nimiž loni postoupil do extraligy a kde po boku Václava Prospala působil i v uplynulém ročníku.

Jméno nového trenéra má redakce ze dvou na sobě nezávislých zdrojů. Sám klub ho však dosud nepotvrdil. „Stále nemohu potvrdit žádnou informaci,“ zopakoval na dotaz Večerníku Aleš Totter.

Skoupé na slovo je zatím rovněž vedení hokejových Jestřábů. Ostatně na internetových stránkách klubu dosud chybí zpráva i o konci Totterova předchůdce Jiřího Šejby. Bližší informace budou podle opakovaných vyjádření Lukáše Luňáka a sportovního manažera Jiřího Vykoukala až v průběhu května. „Mělo by se tak stát po pondělní schůzce, ale definitivně vám nic potvrdit ani vyvrátit nemůžu,“ konstatoval stroze jindy hovorný Jiří Vykoukal.

Aleš Totter bude za poslední dva roky už čtvrtým trenérem Prostějova, a to po Jiřím Vykoukalovi, Ladislavu Lubinovi a Jiřím Šejbovi. Po příchodu ho čeká těžká práce, k ruce bude mít značně prořídlý tým, který opustila desítka hráčů včetně téměř všech opor. A rovněž dosavadní spekulace ohledně realizačního týmu napovídají, že u Jestřábů nezůstane po ročníku 2020/2021 kámen na kameni.