Nejdříve až ohlušující ticho, poté nával změn v týmu. A nyní zase ticho. Tak zatím vypadaly informace ohledně budoucnosti LHK Jestřábi Prostějov. První vlnu mlčení odstartovala tisková konference bezprostředně po konci sezóny. Až za více než měsíc pak klub uveřejnil řadu odchodů a několik prodloužení spolupráce. Od toho data, 3. května, se ale znovu prostějovská hokejová veřejnost dočkala mlčení. To by ale podle informací redakce Večerníku mělo v příštích dnech skončit.

Dosud ve velké nejistotě jsou fanoušci Jestřábů ohledně dalšího fungování klubu a jeho působení v Chance lize. Vše zatím směřuje k tomu, že by ve druhé nejvyšší soutěži měl Prostějov nadále působit. Ovšem s jakým kádrem a pod jakým trenérem bylo dosud vesměs předmětem tajemství. Několik novinek už i přes mlčení oficiálních míst Večerník prozradil. A tyto se postupem času potvrzují. Ať k radosti, nebo smutku zdejších fans.

Aleš Totter potvrzen?

Jednou z velkých otázek bylo krátce po konci sezóny, kdo nahradí ve funkci trenéra Jiřího Šejbu. Ten byl už po roce ve funkci odejit, k čemuž nejspíše „pomohlo“ deset porážek v řadě v závěru sezóny. Klub nástupce odmítal prozradit, Večerníku však potvrdily hned dva zdroje, že by se mělo jednat o Aleše Tottera, dosavadního asistenta trenéra Českých Budějovic. Ostatně i dnes již bývalý šéftrenér Motoru Lukáš Majer se v exkluzivním rozhovoru, který jste mohli najít v minulém čísle, zmínil, že tato volba je správná. Klub ovšem stejně jako sám trenér nadále mlčí. „Nemůžu nic prozradit. Ve středu dostanete všechny informace, tehdy by se měl pan Luňák ke všemu vyjádřit. Co bude či nebude,“ zareagoval na dotaz Večerníku tajuplně Aleš Totter. Další dotazy zodpovědět nechtěl. „Nebudu zatím odpovídat na žádné dotazy, nerad bych se k tomu vyjadřoval, abych něco případně neprozradil nad rámec svých kompetencí,“ vysvětlil.

Co se zbytkem týmu

Podobná situace jako okolo Tottera je přitom i u zbytku realizačního týmu. Spekulovalo se o nahrazení Jiřího Vykoukala Lukášem Luňákem, synem generálního manažera klubu Jaroslava Luňáka. Sám Luňák mladší ovšem tuto možnost vyvrátil. Podobné spekulace panují i ohledně asistenta trenéra Ivo Peštuky. Podle některých informací měl být odejit a k týmu měl kromě nového trenéra přijít i nový asistent. To se zatím ale nepotvrdilo. „Po neděli budete mít bližší informace, ještě se něco dojednává. Informace by ale rád oznámil sám majitel,“ vyjádřil se pro Večerník Ivo Peštuka stručně.

Co naopak dosud klub potvrdil, to jsou odchody šestnácti hráčů, tedy více než poloviny všech, kteří v minulém ročníku zasáhli do soutěžních zápasů. Kdo tedy dosud z dosavadního týmu zbyl? Brankáři Ondřej Bláha a Marek Micka, obránci Petr Krejčí s Robinem Staňkem, útočníci Petr Mrázek, Lukáš Motloch, Michal Janeček a Josef Podlaha. Podle spekulací se měli k týmu připojit rovněž Jan Kloz, Marek Švec a Jan Rudovský. Naposledy pak Tomáš Koblížek z Kadaně. Je tedy otázkou, zda se Jestřábům podaří vybudovat konkurenceschopný klub. Ne však jedinou. Jiří Vykoukal totiž na tiskové konferenci po sezóně mluvil o tom, že by měl být kádr širší. Podaří se to?