I Prostějov měl svou stopu na hokejovém mistrovství světa, které o uplynulém víkendu začalo v Lotyšsku. Na šampionát do Rigy odcestoval kmenový obránce libereckých Bílých Tygrů Ondřej Vitásek, pro něhož se jednalo o druhé mistrovství. Vrací se z něj však mnohem dříve než jeho spoluhráči. Důvodem je zranění, které si podle informací, jenž zveřejnil server hokej.cz, přivodil v zápase s Ruskem. Proti Švýcarům už nehrál, mělo by se jednat  o zlomeninu dvou žeber.

Vitásek má za sebou komplikovanou sezónu. Kromě zranění totiž načas – konkrétně na podzim – dlouhodoběji chyběl na soupisce právě lotyšské Rigy. Poté se vrátil, začal bodovat, nicméně ještě před play-off extraligy se přesunul zpět do Liberce, kde strávil velkou část své dosavadní kariéry. S týmem následně dokráčel až do finále, v němž ovšem Bílí tygři narazili na Třinec, který byl úspěšnější a slavil titul.

Pro prostějovského rodáka tak mistrovství skončilo prakticky rychleji, než začalo. v obranné dvojici s Liborem Šulákem stihl odehrát pouze necelý zápas s Ruskem. V utkání si připsal dvě trestné minuty.

Jistotou také je, že vinou zranění se Vitáskův počet odehraných utkání za národní tým ČR nezakulatí na padesáti, přičemž právě na tuto metu mohl díky účasti na šampionátu mířit.