Druhý zápas se Vsetínem a zároveň druhý přípravný na venkovním stadionu přinesl Hanákům výhru. Domácí se v první třetině po brance Majdana dostali do rychlého vedení. Ve dvanácté minutě se však prosadil navrátilec Rudovský a vyrovnal na 1:1. Ve druhé třetině navýšil na 2:1 Kloz a na začátku té třetí upravil Mrázek na 3:1 pro Jestřáby. V poslední části hry domácí sahali po srovnání, podařilo se jim ale pouze snížit. Prostějov tak ze čtvrtého přípravného zápasu bere vítězství nad ambiciózními Valachy.

Do úterního utkání vstoupili lépe domácí, kterým ke hře napomohla vyloučení Jestřábů. Hned ve 2. minutě hostující Motloch ošklivě trefil domácího obránce Buchtu do kolena a utkání pro oba skončilo. Motloch po tomto zákroku vyfasoval trest 5 minut + do konce utkání. V čase 4:10 se právě díky dvojité početní výhodě dostali Valaši do vedení po střele Majdana – 1:0. Pořádně do hry se v plném počtu dostali svěřenci trenéra Tottera až od 8. minuty. Zajíc prověřil přímou ranou od modré vsetínského Málka, ten byl ale pohotový. Svoji ostražitost předvedl gólman Málek i během oslabení svého celku a nedovolil Hanákům vyrovnat. I po přesilovce byli hosté aktivnější. V čase 11:52 nepohlídali Vsetínští Rudovského, který využil přihrávku Kloze a pálil do odkryté branky – 1:1. V posledních minutách byli aktivnější domácí, kteří kroužili před Bláhou, ale chyběla jim přesná koncovka. Po první třetině šli hráči do šaten za vyrovnaného stavu.Do druhé části vletěli lépe Jestřábi, kteří si vytvářeli pořádný tlak v obranném pásmu Valachů. Poslat puk za záda Málka zkoušeli v rychlém sledu za sebou Havlík nebo třeba Krejčí. Následné minuty se nesly v duchu přesilových her. Až do času 36:13 bylo k vidění hned pět přesilových her, a i potom byli Hanáci lepším celkem. Ve 37. minutě vstřelil branku ex-vsetínský Kloz a poslal Prostějov do vedení – 1:2. I když před koncem druhé dvacetiminutovky byli u puku Vsetínští, vyrovnávací branku nedali.I třetí třetina se povedla lépe hostujícímu celku. Po pouhých patnácti sekundách překonal vsetínského brankáře střelou pod betony Mrázek – 1:3. Ani poté, co se Jestřábi dostali do dvoubrankového vedení, jejich aktivita neslábla. Při vyloučení prostějovského Husáka zvonila v čase 42:36 tyč Bláhovy brány. Na hře Vsetína bylo vidět, že chtějí vyrovnat, prostějovská jednička však svůj tým držela. Ve 48. minutě došlo k vyloučení na obou stranách, a na ledě tak bylo o něco více místa. V čase 50:07 přišlo další vyloučení, tentokrát jen v řadách Jestřábů. Valaši dlouho nečekali, když početní výhodu využil Klímek, který tečoval ránu Roba za bezmocného Bláhu – 2:3. Branka domácí hnala k vyrovnání. V 54. minutě šli Hanáci opět do 4, ale poslat puk do své svatyně domácímu celku nedovolili. V čase 57:12 odvolal Vsetín gólmana Málka a zkoušel to v šesti. Prostějov ale dobře bránil a udržel svoje vedení až do závěrečného hvizdu. 

HODNOCENÍ TRENÉRŮ
Roman STANTIEN – VHK ROBE Vsetín „Myslím si, že to pro nás byl, i když jsme prohráli, velmi dobrý zápas. Ukázalo nám to, kde nás tlačí pata, ale i dost dobrých věcí. Jediné, co mě mrzí, je to zranění Buchtu. On už s něčím laboroval a teď má zase nějakou novou věc. To nám trochu narušilo celou sestavu a přesilovkové formace. Museli jsme improvizovat, jeden centr toho potom měl dost. Tím, že teď více trénujeme, tak bylo vidět ty dvě třetiny, že se chlapci pomalu rozbíhali. Byly tam dobré věci. Soupeř hrál také výborně, pro nás to je velmi prospěšný zápas z podhledu, abychom se poučili, co nám jde dobře, co hůře, co musíme zlepšit a všem chceme být ještě lepší.“
Aleš TOTTER – LHK Jestřábi Prostějov„Máme nový tým, takže pro nás dnes výborná příprava. Po týdnu jsme hráli se stejným soupeřem a oba zápasy byly kvalitní. Je vidět, že Vsetín má dobrý realizační tým, má silné speciální formace a výborné gólmany. Pro nás to je dobrá prověrka. Nejvíc si cením toho, že i když to bylo hektické, tak minulý týden jsme také vedli 3:1 a zápas jsme nedohráli a dnes to skončilo 3:2. Puky se v závěru odrážely na naši stranu a uhráli jsme to na 3:2. Nejdůležitější je to pro sebevědomí týmu, protože jsme prohráli s Porubou a nedohráli jsme ten minulý zápas se Vsetínem. Pracujeme na nějakém konceptu, kluci se nebojí hrát a jsou aktivní.  Takový chceme hrát hokej.“

 

Přípravné zápasy před sezonou 2021/2022

VHK ROBE VSETÍN – LHK JESTŘÁBI PROSTĚJOV 2:3 (1:1, 0:1, 1:1)

Branky a nahrávky: 5. Majdan (Rob, Říha), 51. Klímek (Rob, Jonák) – 12. Rudovský (Kloz, Havlík), 37. Kloz (Novák, Rudovský), 41. Mrázek (Jáchym, Husák). Rozhodčí: Kovařčík, Škrobák – Novák, Bártek. Vyloučení: 6:10. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 982. Střely na branku: 30:22.

Sestava Vsetína: Málek (Gába) – Ondračka, Říha, Štach, Smetana, J. Jenáček, Buchta, Š. Jenáček – Jonák, Indrák, Rob – Půček, Vlach, Klímek – Gago, Březina, Majdan – Vítek, Kucharczyk, Hořanský. Trenéři: Stantien a Srdínko.

Sestava Prostějova: Bláha (Micka) – Klimíček, Vala, Krejčí P., Zajíc, Husák, Havlík – Mrázek, Koblížek, Beránek, Jiránek, Babka, Jelínek, Jáchym, Dubský, Rudovský, Motloch, Kloz, Novák Martin. Trenéři: Totter a Wojnar.