Kvintet přípravných zápasů mají svěřenci trenéra Tottera už za sebou. V tomto týdnu je čeká pouze jediný přídavek - domácí odveta s polským týmem JKH GKS Jastrzębie. Úvodní buly utkání na prostějovském zimním stadionu bude vhozeno v 18:00 hodin. Program však měl být živější. Původně měli Hanáci sehrát na domácím ledě i dvě přípravná utkání s Liptovským Mikulášem. Hned minulé pondělí ovšem Jestřábi informovali o zrušení úterního a středečního zápasu se slovenským extraligovým týmem. Proč?

Tento týden měli mít Jestřábi hned trojitou porci přípravných zápasů na domácím ledě. Souboje se slovenským soupeřem neodehrají. „Liptovský Mikuláš měl v Česku odehrát tři zápasy, s námi to byly dva. Tým ale dostal nabídku zahrát si Tatranský pohár a tu upřednostnil, proto sem na zápasy nepřijede,“ objasnil zrušené duely Michal Mareš, marketingový manažer LHK Jestřábi Prostějov.

V pondělí 16. srpna vydal Liptovský Mikuláš oficiální prohlášení na svých internetových stránkách. „Jakmile jsme obdrželi telefonát od ředitele turnaje Ľ. Jurinyiho, tak jsme neprodleně slušně požádali Sanok o zrušení nejbližšího zápasu. Rovněž jsme příští týden měli naplánovaný trip do Česka, ale na ten také nemůžeme jít v původním termínu. Bylo těžké se každému omlouvat, ale všichni to pochopili a je to v pořádku,“ vyjádřil se k situaci sportovní ředitel klubu z Mikuláše Vlastimil Škandera.

O jiném soupeři na začátek příštího týdne Jestřábi nevyjednávali. „Čekají nás ještě tři přípravné zápasy, což trenérský štáb považuje za dostatečné. Z tohoto důvodu klub nové soupeře za slovenský tým nevyhledával,“ prozradil Mareš.

Po odpadnutí dvou domácích zápasů s Liptovským Mikulášem čeká v tomto týdnu Jestřáby jediné střetnutí. Ve čtvrtek 26. srpna podruhé změří svoje síly s aktuálním polským mistrem a účastníkem Ligy mistrů JKH GKS Jastrzębie. V prvním přípravném utkání před sezónou dovezl Prostějov těsnou výhru 2:1. „Na to, že to byl náš první zápas, tak to mělo velké tempo. Výhra je dobrá pro sebevědomí našeho nového týmu. Všichni hráči utkání odpracovali, podali kompaktní výkon a nebáli se tvořit, což je pro nás velice důležité,“ hodnotil premiérovou výhru trenér prostějovského A-týmu Aleš Totter. „S Poláky to zase bude jiný hokej. Oni jsou velmi důrazní. Pro nás to bude výborná prověrka,“ hlásí lodivod Jestřábů před dalším přípravným utkáním.