Dva velké sportovní projekty, dvě velké investice magistrátu. A zároveň dva plány, které vzbudily nemálo pozitivních i negativních emocí. To jsou sportovní hala v ulici Vápenice a nové zázemí zimního stadionu. Zatímco první z projektů je však již hotový a florbalisté tam už poprvé vyzkoušeli nový povrch i šatny, zázemí pro hokejisty zatím zcela hotové není. I když i zde už práce finišují.

„Část ještě není dodělaná. Hovoří se o využití nehotového prostoru pro wellness pro veřejnost. A celkovém přiblížení nových prostor pro sportovní veřejnost,“ uvedl nedávno ředitel DDM Prostějov Jan Zatloukal. Právě DDM Prostějov bude mít přístavbu zimního stadionu ve své správě.

Pracuje se ale současně i na jiných částech projektu. „Stěhujeme věci do posilovny, budeme uzavírat nájemní smlouvu. Určitě přijde na řadu i slavnostní otevření, o kterém budeme veřejnost informovat,“ poznamenal Zatloukal.

A cože tedy u Víceúčelové haly-zimního stadionu všechno vzniklo? Například nové šatny, tělocvična nebo posilovna. „Pro děcka je to super. Takové plochy a zázemí, to za nás nebylo. Snad to pomůže jak v rozvíjení talentu dětí, tak i v náboru dalších malých hokejistů. Už jen proto, že zázemí je skutečně špičkové. Takovému Třinci nebo Liberci se nejen vyrovná, ale možná je dokonce předčí,“ míní někdejší hokejista a nyní správce této části zimního stadionu Václav Meidl.

Ani současný stav přitom nemusí být konečný. Například některé části se budou dovybavovat průběžně. „Příkladem může být posilovna, zde je zatím základní vybavení. Už nyní je pěkně vybavená, počítáme však do budoucna s průběžným doplňováním podle potřeb návštěvníků,“ dodal Jan Zatloukal.

Konečné datum oficiálního otevření nové části zimního stadionu dosud známé není. Počítá se právě s blížícím se koncem srpna nebo začátkem září.