Poslední dva přípravné zápasy mají před sebou hokejisté LHK Jestřábi Prostějov. V týdnu se střetnou v odvetách s Porubou a Třebíčí, v obou případech ve venkovních duelech. Trenérský štáb už má také jasno v tom, jak bude vypadat konečná soupiska týmu. A kdo ho případně opustí. Vše zkrátka spěje k začátku sezóny, který je na programu již za necelé tři týdny.

Původně plánovaných deset zápasů se nekonalo, utkání s Liptovským Mikulášem odpadla. I tak mají hokejisté LHK za sebou šest zápasů. A to vcelku úspěšných. Jediný mač zatím tým trenéra Aleše Tottera prohrál těsně 1:2 s Porubou po vyrovnaném průběhu utkání. Co tedy trenérovi dosavadní průběh přípravy ukázal? „Tým má svou sílu, že herní styl, který jsme po něm chtěli, funguje. Snažíme se využívat potenciál hráčů. A taky ukázal, že jsme spíše ofenzivní tým, právě ofenzivou budeme chtít soupeře porážet především,“ podotkl Totter. Ofenzivní síla Jestřábů skutečně budí respekt. Novák, Mrázek, Kloz, Rudovský nebo Babka, to jsou všechno zkušení, ostřílení plejeři, kteří mohou být velkými oporami.

Po pěti výhrách v přípravě je ale Aleš Totter nohama na zemi. „Ještě je tam však spousta chyb, zbytečné ztráty kotoučů. Sráží nás také koncovka. My si šance vypracujeme, ale nepotvrdíme je gólem. To odráží i výsledky zápasů, které byly vyrovnané. De facto každý zápas mohl skončit pro soupeře. Máme ale ještě čtrnáct dní na to, abychom pracovali s detaily,“ připomněl trenér Prostějova. Přesto se ale dobré výsledky na náladě v týmu podepsaly. „Převažují výhry z přípravy, takže to sebevědomí je logicky vyšší,“ potvrdil Aleš Totter.

Konec přípravy znamená také poslední kosmetické změny v týmu. Prostějov už má soupisku hotovou. „Kádr je uzavřený. Michal Janeček a Pepa Podlaha s námi absolvovali většinu tréninků. Jelikož se ale zatím nevejdou do sestavy, budou pomáhat Hodonínu ve druhé lize. Jinak nikdo neodejde. Když nás někde bude tlačit bota, tak do toho nechceme zasahovat a pomůžeme si hráči ze soupisky. Vsadili jsme zkrátka na tyto kluky,“ konstatoval s úsměvem osmačtyřicetiletý kouč.

Zajímala nás také situace kolem brankářů. Trio Bláha, Altrichter, Micka dostalo v přípravě víceméně rovnoměrnou možnost ukázat se v zápasech. Jak si tedy vedli? A kdo bude dvojkou za nejzkušenějším z trojice Ondřejem Bláhou? „Máme spoustu variant. Kluci se můžou střídat, můžeme vsadit na jednoho. Všichni jsou ale vyrovnaní. Musíme ale ještě papírově dotáhnout Martina Altrichtera. Pokud se to podaří a budeme mít tři gólmany, tak pak budeme tento lehký přetlak řešit,“ objasnil Totter.