Přípravné zápasy číslo sedm a osm čekají na prostějovské hokejisty v tomhle týdnu. A oba ve venkovním prostředí a proti prvoligovým soupeřům. Zatímco Porubě může Prostějov vrátit těsnou prohru, v případě Třebíče naopak potvrdit výhru 3:1. Poslední souboje před startem nového ročníku Chance ligy 2021/2022 sehrají Jestřábi v úterý a ve čtvrtek, oba se shodným začátkem v 18.00 hodin.

Jako první vyzvou Jestřábi Porubu. Ta už druhým rokem vyhlašuje útok na postup do extraligy. A zatímco letos její cesta skončila v semifinále, tentokrát by ráda ještě výše. Podle toho také vypadala práce na novém kádru. Tým opustili Marek Sikora, Jakub Teper nebo veterán Lukáš Endál. Ostravané však taky hodně posilovali. Tomášové Guman a Jenyš stejně jako Michal Vachovec patří k hráčům, kteří by se mohli prosadit i v extralize. Navíc z Prostějova přišel i trenér Jiří Šejba a talentovaný útočník Dominik Hrníčko. Opačným směrem putoval rovněž forvard Tomáš Jáchym. Výsledkově ale příprava pro Porubu nevyzněla nejlépe, v základní hrací době porazila v šesti zápasech jen Kopřivnici a Prostějov. Tým však má nespornou kvalitu.

Druhým sokem je Třebíč. Klasický účastník druhé nejvyšší soutěže ČR je rovněž v posledních deseti letech nejčastějším protivníkem Jestřábů v přípravných zápasech. I s Třebíčí se přitom musí počítat, tým může klidně dojít až do semifinále, přinejmenším útočnou sílu na to má. Hráči jako Bittner, Šťovíček, Psota nebo Nedvídek a Vodný zůstali. Do obrany navíc přibyl velezkušený Jiří Hunkes. A jak si tatím tým vedl v přípravě? Suchá čísla ukazují pět zápasů, z toho výhru, výhru na nájezdy a dvě porážky, včetně jedné z Prostějovem. Pátý zápas, s Kometou, pak skončil ostudou, a sice pyrotechnikou v hledišti a předčasným ukončením. Bude na tribunách horko i proti Prostějovu?