První utkání nového ligového ročníku zaválo Jestřáby na západ Čech do Sokolova. A byla z toho velká jízda! Hanáci totiž nadělili domácím pětigólový výprask. V první třetině se trefili Kloz a Beránek. Tříbrankový náskok vytvořil ve druhé části Jáchym, aby v závěrečné dvacetiminutovce skóre navýšili Jiránek a Beránek.  Po výhře 5:0 odjížděli svěřenci trenéra Tottera se třemi premiérovými body do prvoligové tabulky.

První minuty zápasu nového ročníku Chance ligy na ledě sokolovského soupeře byly pomalejší a opatrnější na obou stranách. Po odehraných třech minutách hry zasahoval prostějovský brankář Ondřej Bláha proti pokusu Kverky. Poté se k puku dostali Hanáci, kteří se jej chopili ve vlastním obranném pásmu. V čase 3:50 poslal Novák zpoza branky kotouč na Kloze, který jej uklidil za záda Habala – 0:1. Krátce na to mohl domácí celek vyrovnat v přesilové hře, když Jestřáby držel pod tlakem, gólová šance však branku nepřinesla. V 8. minutě projel přes celé kluziště kapitán Novák, jeho pokus ale nevyšel. Poté byly k vidění dvě rychlé akce na obou stranách. V 15. minutě poslal hosty do dvoubrankového vedení Beránek, který využil přihrávku Mrázka na pravý kruh – 0:2.

Na začátku prostřední části byl na trestnou lavici odvelen prostějovský kapitán Novák. V početní převaze se domácí ke vstřelení branky nedostali. Po skončení trestu se opět radovali Jestřábi, když Tomáš Jáchym tečoval nahozený puk za záda Habala – 0:3. Ve 25. minutě šli Hanáci opět do čtyř. Ani další přesilovka se však Sokolovu nevyvedla. Ve 28. minutě musela jestřábí jednička přesto vytáhnout jeden ze svých zákroků po střele Strejčka. V polovině zápasu měl velkou šanci ke zvýšení skóre Mrázek v přesilovce, ale neprosadil se. Chvíli na to zvonila tyč Habalovi branky po střele Motlocha. Na druhé straně ohrozil prostějovského gólmana Hašek, když mířil na zadní tyč.

Třetí třetina odstartovala tlakem Prostějova, který okupoval prostor před Habalem. Ve43. minutě jej svěřenci trenéra Tottera využili, konktrétně Tomáš Jiránek – 0:4. O tři minuty později se Prostějov po vhazování dostal opět až před brankáře domácích, kterého znovu prostřelil Beránek – 0:5. Na Sokolovu byla vidět snaha ke snížení velice nepříznivého stavu. Střela Strejčka dokonce rozezvonila tyčku Bláhovy brány. Ve 49. minutě se Hanáci dostali do protiútoku, po kterém málem přidali šestou branku. Domácím pak chybělo štěstí, když Šmerha netrefil ani prázdnou bránu. Hra byla i nadále velice svižná a přelévala se na obě strany. Pět minut před koncem ohrozil svatyni Jestřábů další sokolovský hráč, avšak ani tentokrát nevyzrál. Bláha udržel čisté konto a Prostějov bere první tři body za výhru s nádechem pověstného „bůra“.

HODNOCENÍ TRENÉRŮ

Martin ŠTRBA – HC Baník Sokolov

„Obrovská katastrofa, dostali jsme velkou facku... Doufám, že si uvědomíme, že takto hrát nemůžeme. Byl to velice špatný zápas z naší strany, nešlo nám nic. Možná jsme měli i trochu smůlu, protože jsme také nějaké velké šance měli, ale gól jsme nedali. Prostějov nám dal lekci v produktivitě. Nicméně ten tým, který máme, to jsou tak zkušení hráči, že by to měli sehrát. Tentokrát se ale prostě nic nedařilo.“

Aleš TOTTER – LHK Jestřábi Prostějov

„Výborná odpověď na poslední dva přípravné zápasy, kdy jsme prohráli i kvůli detailům. A ty musíme plnit. Chci vyzdvihnout skvělý výkon gólmana, který nás v těžkých momentech podržel. Výborně plnili úkoly také obránci a útočníci skvěle proměňovali svoje šance. Rád bych také poděkoval celému realizačnímu týmu, protože odvádí dobrou práci. Výhra je velmi důležitá i pro naše sebevědomí, ale musíme zůstat pokorní a nadále tvrdě pracovat.“