Po prvních dvou týdnech, ve kterých Jestřáby čekali pouze dva soupeři, se tentokrát budou muset hokejisté Prostějova více otáčet. Nyní totiž budou mít proti sobě soupeře ve středu i v sobotu. A zatímco ve středu se Jestřábi vydají do Havířova, v sobotu na svém ledě přivítají Frýdek-Místek. Oba zápasy začnou v 18 hodin.

Havířov šel do nové sezóny s tím, že se popere o play-off. A bude se nacházet daleko od sestupových vod. Nicméně vstup do ročníku měl přímo hororový. Tým totiž vyhořel se Slavií poměrem 10:4. Další zápasy už přinesly přeci jen trochu lepší podívanou. Přesto si ale AZ určitě představoval úvod sezóny jinak. I proto, že přišla řada změn značících snahu o lepší výsledky. Odešli například někdejší útočník Prostějova Radek Prokeš, současní Jestřábi Jan Kloz a Jan Rudovský, stěhovali se i Antonín Bořuta nebo Roman Szturc. Největší ztráty zapsal tým v útoku, chybět ale bude taky brankář Aleš Stezka, který patřil minulou sezónu k nejlepším gólmanům soutěže. Naopak největšími posilami jsou Tomášové Valenta a Pastor nebo třeba navrátilec Antonín Pechanec. Jestřábi každopádně mají středečnímu soupeři co vracet. V minulé sezóně s ním prohráli oba zápasy, shodně výsledkem 1:4.

Druhým sokem Prostějova bude Frýdek-Místek. Rysi mají za sebou nepovedenou sezónu završenou 14. místem. A není pochyb o tom, že budou chtít postavení zlepšit. Přesto se na rozdíl od Havířova do kádru tolik nesahalo. Tým opustil Vojtěch Tomi či Milan Mikulík, který ukončil kariéru. Na soupisku se naopak vrátil Vít Christov, stejně tak produktivní obránce Jakub Teper. Z Prostějova dorazil David Bartoš. K dalším kvalitním hráčům patří třeba Roman Szturc nebo Ondrej Šedivý, oba toho odehráli hodně v extralize. U Frýdku-Místku bude těžké predikovat, jak zahraje, vzhledem k úzké spolupráci s Třincem se u něj dá očekávat kolísavá kvalita kádru a tím i výsledků. S Frýdkem-Místkem se Prostějovu v posledních letech moc nedařilo. Během čtyř sezón spolu odehrály 16 zápasů, jen čtyři ale Jestřábi ovládli v základní hrací době.