Program Chance ligy se konečně pro Prostějov rozjel naplno. Což znamená dvě utkání týdně. V tom nejbližším se Jestřábi poperou doma s Frýdkem-Místkem. A to v sobotu od 18 hodin.

Rysi mají za sebou nepovedenou sezónu završenou 14. místem. A není pochyb o tom, že budou chtít postavení zlepšit. Přesto se na rozdíl od Havířova do kádru tolik nesahalo. Tým opustil Vojtěch Tomi či Milan Mikulík, který ukončil kariéru. Na soupisku se naopak vrátil Vít Christov, stejně tak produktivní obránce Jakub Teper. Z Prostějova dorazil David Bartoš. K dalším kvalitním hráčům patří třeba Roman Szturc nebo Ondrej Šedivý, oba toho odehráli hodně v extralize.

U Frýdku-Místku bude těžké predikovat, jak zahraje: vzhledem k úzké spolupráci s Třincem se u něj dá očekávat kolísavá kvalita kádru a tím i výsledků. Zatíms e ale mužstvo ze Slezska dočkává spíše rozpačitých výsledků. Odehrálo totiž čtyři zápasy, všechny prohrálo a získalo jediný bod. Právem tak Frýdku-Místku náleží poslední místo. Bilanci si přitom nevylepšilo ani ve středu, kdy tým prohrál jasně 1:4 se Sokolovem. Oproti tomu Prostějov si po prohře s Ústím nad Labem poradil v základní hrací době s Havířovem. A na svém kontě má šest bodů.

Krátce ještě k hráčům Frýdku-Místku. Tým zatím produktivitou řídí polský hokejista Alan Lyszarczyk, který zaznamenal 4 body. Stejně jako Ondrej Šedivý. Nejlepším střelcem je tříbrankový Roman Szturc. Mezi obránci vyniká se třemi asistencemi Mikuláš Zbořil. V kolonce +/- má jediný hráč kladnou bilanci – exprostějovský David Bartoš. V bráně pak najdeme dalšího někdejšího člena Jestřábů, Juraje Šimbocha.

S Frýdkem-Místkem se Prostějovu v posledních letech moc nedařilo. Během čtyř sezón odehráli 16 zápasů, jen čtyři ale Jestřábi ovládli v základní hrací době. V sobotu tak má družina Aleše Tottera co zlepšovat.

5. kolo, sobota 25. září 17.00 hodin:

Ústí nad Labem – Havířov (16.00), Třebíč – Kolín (17.30), Prostějov – Frýdek-Místek (18.00), Sokolov – Benátky nad Jizerou, Přerov – Vsetín, Vrchlabí – Jihlava, Litoměřice – Kadaň, Slavia Praha – Šumperk.