Tak už i hokejoví Jestřábi vletěli zpátky do normálního tréninkového režimu. Téměř celý uplynulý týden – konkrétně od pondělí 9. do pátku 13. listopadu – absolvovali po předchozí dlouhé době covidové improvizace ve standardní přípravné náplni.

„Každý pracovní den jsme trénovali dvoufázově, vždy jednu jednotku na ledě prostějovského zimního stadionu a druhou jednotku na suchu se zaměřením na kondici či sílu. Podstatné bylo právě to, abychom se konečně vrátili ke klasické náplni přípravy,“ zdůraznil sportovní manažer a asistent kouče LHK Jestřábi Jiří Vykoukal. Tým ale nebyl zcela kompletní. „Většina kluků odmakala všechno, některým je však umožňováno si část dnů vyhradit na brigády, aby mohli přivydělávat peníze v těchto ekonomicky těžkých časech. A pár hráčů pro změnu doléčuje různá zranění,“ prozradil.

Týká se to například útočníka Gaga, jenž putoval na marodku hned zkraje úvodního duelu sezóny. „Michal začal před dvěma týdny rehabilitovat, jeho stav se postupně zlepšuje. Vypadá to, že někdy na přelomu roku by se snad mohl vrátit do hry,“ odtušil Vykoukal.

Celá ptačí letka přitom vyrazí zpátky do zápasových bojů Chance ligy mužů ČR 2020/21 možná už nejbližší sobotu 21. listopadu, pokud Český svaz ledního hokeje rozhodne o restartu soutěže k tomuto datu. V takovém případě by Hanáci podle stávajícího rozpisu střetnutí přivítali od 17.00 hodin na vlastním ledě nováčka z Kolína. Pochopitelně před prázdným hledištěm bez podpory fanoušků.

„Je ale pravděpodobnější, že svaz po zkrácení základní části z jednapadesáti na čtyřiatřicet kol vypracuje úplně nový program utkání. Volných termínů je teď dostatek a z mého pohledu by se nejdřív mělo uskutečnit co nejvíc dohrávek, aby se aspoň trochu srovnal velký rozdíl v odehraných zápasech mezi jednotlivými týmy. Uvidíme, nakolik si kompetentní lidé dají na pokračování první ligy záležet,“ nadhodil Vykoukal. Každopádně cíle ptačích dravců se navzdory enormním peripetiím nemění. „Máme náročného a ambiciózního majitele, který chce v každém ročníku uspět na maximum. A buďme za to rádi, že se pan Luňák nespokojí s málem, že by mu stačilo pouze nějak přežívat. Proto dál půjdeme do každého souboje naplno, abychom společně zkusili dosáhnout nejvýš, jak to jen půjde.“