Ve středu se na prostějovském zimním stadionu hrál vyrovnaný a velice rychlý hokej, efektivnější v koncovce byli hostující Valaši, kteří si po dvou třetinách vypracovali dvoubrankový náskok. Prostějov sice ve třetí třetině snížil v přesilové hře z hole Petra Mrázka a po zbytek utkání se pokoušel vedení Valachů smazat. Ti si ovšem závěr zápasu pojistili brankou Roba. Hanáci tak šestou výhru v řadě nezapsali.

Od prvních minut byl k vidění velice ofenzivní hokej na obou stranách. Vsetín vyhrál úvodní vhazování a usadil se v obranném pásmu před Bláhou, který si rychlý zákrok zapsal již po 30 odehraných sekundách. Oba celky hrály tak, že musely hodně spoléhat na své muže mezi třemi tyčemi. Po minutě přišlo první vyloučení zápasu, a to na straně hostů. Valachům se oslabení podařilo ustát a dokonce si v něm vytvořili i protiútok, když Jonák prošel přes bránícího Valu. Největší šanci na otevření skóre v početní výhodě měli Mrázek s Klozem. Hra se následně přelévala ze strany na stranu a hrálo se stále v rychlém tempu. Vsetín si díky akci v útočném pásmu vynutil výhodu jednoho muže. V ní si slibnou příležitost po přihrávce vsetínského Bergera připravil Zeman, ale mířil pouze do prostějovského gólmana. V polovině první třetiny zahrozili Hanáci kombinací Novák – Mrázek, druhému jmenovanému se však puk za Málka dostat nepodařilo. Valaši byli hodně nebezpeční hlavně díky svým hbitým protiútokům, na které svěřenci trenéra Tottera velmi špatně reagovali. Jednu takovou protiakci předvedl Půček, kterému sekundoval Jenáček. V čase 17:13 poslal Jonák puk na kruh Tomáši Ondračkovi, a ten vystřelil do horního rohu branky – 0:1. Vedení hostů se Jestřábi nezalekli a do první sirény se snažili o vyrovnání, ale vsetínská defenzíva v čele s Málkem pracovala dostatečně.

I na začátku druhé části se hra velmi rychle přelévala mezi třetinami, jelikož se ani jednomu z týmů nepodařilo udržet v útočném pásmu. Vše se změnilo až po prostějovském vyloučení v čase 26:46, kdy byli hosté velice aktivní. V přesilové hře byl na kruhu nebezpečný Rob a po jedné z jeho ran se ke slibné dorážce dostal Jonák, Bláha musel proti koncovce vsetínského hráče vytáhnout jeden ze svých famózních zákroků lapačkou. Při hře 5 na 5 se Hanáci snažili natlačit před vsetínskou branku, po dobrém postavení a kombinaci prostějovským chybělo přesné zakončení. Častou střelbu Jestřábů z dálky si Málek s klidem kontroloval. Ve 36. minutě navýšili hosté svoje skóre. Po střele Valachů od modré vznikl před Bláhovou brankou zmatek, ve kterém se dobře zorientoval David Březina a poslal puk do odkryté brány – 0:2. V závěru druhé dvacetiminutovky působili Jestřábi unavenějším dojmem, za to soupeř tlačil, a tak musel být Bláha stále pohotový.

Závěrečná pasáž hry nabídla opět atraktivní hokej. Nejprve mohl snížit po odrazu kotouče od mantinelu Zajíc, ovšem trefil připraveného Málka. Kontaktní branky se Prostějov dočkal v přesilové hře. Po přihrávce Nováka přes šíři pásma se povedenou trefou zápěstím prosadil z mezikruží kanonýr Petr Mrázek – 1:2. Snížení na rozdíl jediné branky Jestřáby pochopitelně nakoplo. Naopak Valaši si zápas komplikovali svými prohřešky proti pravidlům. V jedné z nich, když vystřelil Mrázek, kterého vyzval Kloz, zvonila horní tyč vsetínské svatyně. Pak přišla ještě jedna přesilovka pro domácí hokejisty, avšak bez využití. Šance měli Jestřábi i v následné hře 5 na 5. Necelé tři minuty před koncem zápasu si však vsetínští svoji výhru pojistili. Po úspěšném brejku se po přesné přihrávce Jonáka prosadil Luboš Rob – 1:3. Prostějovu už nepomohla ani závěrečná hra bez brankáře, a tak šestý bodový zisk v řadě neslavil.

OHLASY TRENÉRŮ                                             

Aleš TOTTER – LHK Jestřábi Prostějov

„Vsetín byl dnes lepší takticky, bruslařsky a i důrazem v předbrankovém prostoru. Proto jejich zasloužená výhra. My jsme se trochu zvedli až přesilovkou ve třetí třetině. Svým výkonem jsme si zkrátka nezasloužili vyhrát.“

Roman STANTIEN – VHK ROBE Vsetín

„Zápas, i když jsme vedli 2:0, byl stále vyrovnaný. Myslím si, že ve druhé třetině jsme měli více šancí než domácí a mohli jsme odskočit ještě o víc. Ve třetí třetině se to otočilo, hlavně tím, že jsme šli třikrát do oslabení. Domácí pak z toho měli tlak prakticky celou třetinu. My jsme ale celkem dobře bránili a navíc nám perfektní práci odvedl Málek, který čaroval a chytil několik čistých gólů.“

 

TABULKA CHANCE LIGY
PTýmZSB
1. Třebíč 11 43:18 31
2. Litoměřice 10 39:24 27
3. Prostějov 10 36:23 20
4. Vsetín 10 36:22 19
5. Jihlava 10 32:24 18
6. Šumperk 10 29:25 18
7. Sokolov 11 29:29 18
8. Vrchlabí 10 26:25 17
9. Přerov 10 30:28 15
10. Slavia 11 42:43 15
11. Poruba 10 26:31 13
12. Kolín 11 28:36 12
13. Ústí nad Labem 10 23:32 11
14. Havířov 10 25:33 9
15. Benátky n/J 10 17:25 9
16. Frýdek-Místek 9 23:32 9
17. Kadaň 11 19:53 0