V sobotním kole se prostějovští hokejisté vydají na led HC Stadion Vrchlabí. Jestřábi jsou venku zatím stoprocentní, co se zisku bodů týče. Podaří se jim to i v rámci 14. kola v Podkrkonoší? Zápas se odehraje na vrchlabském ledě v sobotu 23. října od 17:00 hodin.

 

Prostějov je na čtvrtém místě v tabulce, na kontě má 23 bodů. Asi nejvýraznější postavou prostějovské ofenzivy je sedmadvacetiletý Petr Mrázek, druhý nejlepší střelec uplynulé sezóny. Toho doplňují například Jan Kloz, Tomáš Jáchym, Martin Novák či Tomáš Jiránek. Jestřáby drží hlavně výborné výkony brankářské jedničky Ondřeje Bláhy. Ten nastoupil ve 12 ze 13 zápasů, drží úspěšnost 91,74% a v průměru dostane 2,38 brnky za utkání. V posledním odehraném utkání Prostějov nestačil na Přerov, který ho přehrál 7:3. Jedná se o zatím nejvyšší porážku v sezoně. Naopak se Jestřábům dařilo minulou proti Porubě, kterou porazili 5:1.

HC Stadion Vrchlabí Ani Vrchlabí si po 13. kole vysloužil osmé místo, na které mu stačí 20 bodů. Stadionu se zatím nedaří udržet si stabilní formu, díky které by došlo k ustálení výkonů. V brance se zatím vystřídali dva brankaři. Jakub Soukup nastoupil do deseti zápasů, procentuální úspěšnost zákroků má 91,95% a průměr inkasovaných branek na zápas 2,35. Dva zápasy odchytal Oliver Štěpánek. Mezi beky je nejproduktivnější dvacetiletý Tomáš Jelínek, který ve Vrchlabí nastupuje v rámci spolupráce s Pardubice a nasbíral jeden gól a tři přihrávky. Za ním jsou pak ze ziskem tří bodů Marek Voženílek, Tomáš Linhart a Tomáš Kynčl. Mezi útočníky vyčnívá předsezonní posila Tomáš Kaut, který měl loni kapitánské céčko právě u Prostějova, s pěti góly a pěti nahrávkami. Stejně bodů má i Patrik Urban, ale ten má na svém kontě čtyři góly a šest přihrávek. Na devět bodů se dostal a třetí místo Pavel Mrňa.