Skvělou bilanci z venkovních zápasů si chtěli ve středu zlepšit Jestřábi na pražské Slavii. Ta se dosud převelmi trápila, skončila až na čtrnáctém místě a byla celkově v krizi. Jenže tentokrát Prostějov neuspěl. Po prvních dvou třetinách, kdy byli Jestřábi mírně lepší, přišla třetina třetí. A ta rozhodla. Jestřábi tak poprvé venku prohráli, navíc odjeli z Prahy s prázdnou.

Zápas začal zostra: Brož se Šteinere se utrhli ve 3. minutě do přečíslení, na Bláhu ale nevyzráli. Minutu nato už se ale skóre měnilo. Všetečka si najel za obranu na nahrávku Knotka a s bekhendem byl přesný – 1:0. Slavia navíc mohla brzy vedení navýšit, dostala k dispozici početní výhodu. Jenže ta se jí nepodařilo, naopak zahrozil Beránek – jeho brejk však vyrovnáním neskončil. Prostějov přidal, začal více střílet i uplatňovat individuální kvality hráčů. Ve 14. minutě se třeba probíjel pásmem Rudovský, na dorážku však nedosáhl. Skvělou šanci krátce po něm nevyužil po buly Jelínek. Mrzet ho to ale nemuselo, začátkem 19. minutě se prosadil po střele Klimíčka od modré Jan Kloz – 1:1.

Ve druhé třetině začal Prostějov tlakem, stříleli Tomáš Jáchym a Švec. Bez úspěchu, Slavia navíc záhy znovu odskočila, někdejší Jestřáb Krejčí vyslal nahození, které tečoval Brož mimo dosah Bláhy – 2:1. Prostějov se navíc musel místy znovu bránit. Když měl puk, tak sice zahrozil, pak ale přišla přesilovka soupeře. V ní ani při hře ve čtyřech branka nepadla, ač byl velmi aktivní třeba Vlček. Pokud ale hrály týmy v pěti, obvykle Prostějov zkoušel postupný útok, zatímco Slavia hrozila z brejků. Jeden z nich neproměnil třeba nejproduktivnější hráč soutěže Tomáš Knotek.

Poslední dějství patřilo zprvu Prostějovu. O vstřelení branky se hlásili opakovaně Mrázek, Martin Novák nebo třeba Dubský. Jenže vše končilo na pohotovém Málkovi. Ani jeden z týmů se pak příliš nepředvedl při další hře ve čtyřech. Poté však Slavia udeřila potřetí: rychlý útok Slavie skončil přenesením hry na dojíždějícího Kadeřábka, jenž trefil růžek branky – 3:1. Mrázek byl poté blízko snížení, jenže s dorážkou neuspěl. Slavisté se pak znovu dostali k přesilové hře. A tentokrát ji využili: prosadil se Lukáš Žejdl a upravil na 4:1. Jestřáby inkasování zlomilo, do konce utkání už si nevypracovali větší příležitost. Přerušili tak unikátní sérii sedmi výher na ledě soupeře v řadě.

HC Slavia Praha – LHK Jestřábi Prostějov 4:1 (1:1, 1:0, 2:0)

Branky a nahrávky: 4. R. Všetečka (T. Knotek), 23. J. Brož (D. Krejčí), 51. Kadeřávek (T. Knotek), 56. Žejdl (M. Ondráček, Poletín) – 19. J. Kloz (Klimíček, M. Novák). Rozhodčí: Hucl, Pilný – Hnát, Sedláček. Vyloučení: 3:5. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 1:4.

HC Slavia Praha: R. Málek (M. Michajlov) – Daniel KrejčíWeinholdT. DudaVeberR. HavelMikuláš HovorkaKadeřávek – PoletínŽejdlM. Ondráček – R. VšetečkaT. KnotekKern – VracovskýP. MachačT. Pšenička – Jaroslav BrožVlčekŠteiner.. Trenér: Jiří Veber.

LHK Jestřábi Prostějov: Bláha (M. Altrichter) – HusákKlimíčekBabkaValaZajícM. Jáchym – JiránekT. JáchymRudovský – Martin NovákJ. KlozMrázek – P. BeránekŠtefkaM. Švec – DubskýT. KoblížekŠ. Jelínek. Trenér: Aleš Totter.

Aleš Totter (LHK Jestřábi Prostějov): „My jsme dnes odehráli svůj nejhorší zápas v této sezóně. Ty důvody jsme na ledě viděli a zaměříme se na ně. Náš výkon vůbec neodpovídal tomu umístění v tabulce a s tímhle výkonem bychom neporazili nikoho. Do reprezentační pauzy zbývají dva zápasy a my z nich musíme vytěžit maximum. Rozhodně Třebíč jako první tým tabulky je na nápravu to nejlepší, a proto doufám, že nás přijdou všichni podpořit!“