V sobotu je na programu poslední zápas první třetiny letošního ročníku Chance ligy. Jestřábi se v sobotu na domácím ledě postaví lídru prvoligové tabulky – SK Horácké Slavii Třebíč. Úvodní buly 17. kola bude na prostějovském zimáku vhozeno v 18:00 hodin.

Po pondělním domácí výhře 4:2 nad Litoměřicemi se Hanáci ve středu vydali na led pražské Slavie. Před tímto utkáním drželi svěřenci trenéra Tottera neporazitelnost, jelikož brali body ze 7 venkovních utkání ze 7. V hlavním městě jim ale se Sešívanými utkání nevyšlo a odjížděli s první venkovní prohrou 1:4. Porážka posunula prostějovský celek až na 5. příčku, s tím že Jihlava a Vsetín před ním mají stejný počet bodů, a to 29 z 15. odehraných zápasů. Prostějovští nasázeli zatím 55 branek. V počtu inkasovaných gólu jsou s 39 brankami jedni z nejlepších. Patří i mezi nejlepší týmy v přesilovkách a oslabeních. Nejproduktivnějším hráčem Moravanů je Petr Mrázek, který zapsal osm branek a dvanáct nahrávek. S osmi trefami platí i za nejlepšího střelce mužstva. Ve středu se opět do branky postavila jednička Hanáků Ondřej Bláha, který má úspěšnost 91,20%.

Třebíč je asi největším překvapením letošní sezóny, jelikož je aktuálním lídrem Chance ligy. Třebíčští zatím suverénně kráčí rozjetým ročníkem a z 15 zápasů posbírali neuvěřitelných 40 bodů! Poslední tříbodový zisk si Bílé hvězdy připsali ve středečním domácím zápase se Sokolovem. V brance září Pavel Jekel, který svého kolegu Jana Mičána pustil do branky na pouhých 22 minut. Jekelova úspěšnost zákroků je na 92,75% a průměr inkasovaných branek na zápas má 2,03. Mezi obránci vyčnívá Lukáš Doudera, který do týmu Třebíče dorazil těsně před sezónou poté, co se neprosadil do sestavy Karlových Varů. V patnácti zápasech posbíral 11 bodů (3G+8A). Mezi útočníky nikdo jiný moc nevyčnívá, ale pravidelně boduje většina z nich. Matěj Psota (4G+9A) a Lukáš Nedvídek (2G+11A) posbírali shodně 13 bodů. Dvanáct bodů mají na svém kontě Václav Krliš (7G+5A) a Michal Vodný (5G+7A).