Po minulém náročném třízápasovém týdnu čeká prostějovské hokejisty oddych v podání jednoho utkání. Ve středu od 18:00 hodin odstartují druhou třetinu základní části Chance ligy proti HC Baník Sokolov. V sobotním kole pak Hanáci stojí.

 

Sokolovský Baník zatím hájí po šestnácti zápasech osmou příčku a nachází se ve společnosti Vrchlabí či pražské Slavie. Baník po dvou tříbodových výhrách zapsal dvě prohry. Doma se Slavií Praha padl 3:4 po samostatných nájezdech a minulou středu nestačil stejně jako Jestřábi na první Třebíč. V sobotu pak Sokolov nehrál 16. kolo a nabíral tak síly. Mezitím stihl Baník ještě se sešívanými jednu zajímavou výměnu dvou útočníků. Do Sokolova přišel Daniel Kružík a opačným směrem zamířil Tomáš Vracovský. Druhý jmenovaný si navíc proti svému bývalému celku připsal jednu asistenci a přispěl tak k vítězství svého celku.

Za Baník válí hlavně sedmadvacetiletý snajpr Vojtěch Tomi, který už má na svědomí celkem sedm přesných zásahů a se 17 body vede produktivitu svého týmu. Ve druhé formaci je pod jeho nadvládou konstruktivní Otakar Šik, který se s 15 body na Tomiho dost dotahuje. Tyto dva jmenované doplňují hráč s extraligovými zkušenostmi Ondřej Jurčík a slávistický odchovanec Tomáš Šmerha, který je v týmu v rámci spolupráce se Spartou. V obraných řadách Sokolova vyčnívá Jan Pohl, který má na svém kontě úžasných dvanáct bodů ze čtrnácti duelů. V brance má nejvíce odchytaných zápasů Oldřich Cichoň, jehož úspěšnost zákroků atakuje po 8 utkáních hodnotu 90,36 %. Jak v minulém týdnu řekl sportovní ředitel pražské Sparty Petr Ton, svými výkony si Cichoň vydobyl pozici brankářské jedničky v sokolovské svatyni. Baník však může využít i služeb Vladislava Habala, Jakuba Neužila a Adama Berana.

První vzájemný duel, který se odehrál 11. září na ledě Baníku, skončil pro moravský klub velice příznivě. Ze Sokolova si odnášeli premiérové tři body po výhře 5:0! V domácích zápasech ale svěřenci trenéra Tottera docela tápou. Dokáží získat v úvodu druhé části další cenné body? V Chance lize se před nadcházející reprezentační pauzou odehrají ve středu a v sobotu dvě kola. V sobotu ale Hanáci na programu žádný zápas nemají, jelikož na ně vyšel v tomto kole volný los.