To, že jsou Hanáci jako tým po 17. zápasech na 7. místě tabulky Chance ligy se 30 body, je známé. Jak si ale vedou prostějovští hokejisté – útočníci, obránci i gólmani v rámci týmového bodování, ale i v celých prvoligových statistikách? To se dočtete v následující řádcích.

V brankovišti zatím dostává nejvíce prostoru Ondřej Bláha, který zasáhl do šestnácti utkání. Bláha má průměr 2,54 inkasované branky na zápas a úspěšnost zákroků 90,95 %. S takovou bilancí mu patří jedenácté místo mezi prvoligovými brankáři. Bláhovi v brance sekunduje Martin Altrichter, jenž k Jestřábům přišel před novým ročníkem ze Šumperka. Jednadvacetiletý gólman se během ligového ročníku předvedl ve dvou utkáních.

Mezi obránci je nejvíc vidět Jiří Klimíček 14 bodů (3G+11A), před sezónou přišel z polského Jastrzebie. Druhé místo pak mezi beky patří Patriku Husákovi 12 bodů (1G+11A). Klimíčkovi mezi všemi obránci Chance ligy, podle kanadských bodů, patří třetí místo. Patrika Husáka pak v rámci ligové produktivity nalezneme na osmé příčce. Žádný z dalších hráčů v obranných řadách Prostějova se přes hranici 10 bodů nedostal. Nejnovější akvizicí v defenzivě Hanáků je urostlý Miloslav Jáchym, který přišel po konci v Kadani a zatím nastoupil za Jestřáby ve čtyřech zápasech.

Kanadskému bodování zatím vládne Petr Mrázek, jenž navazuje na loňský vydařený ročník, ve kterém nasbíral 47 bodů (22G+25A). Letos sbírá přes bod na zápas a zatím se jeho čísla zastavila na devíti brankách a dvanácti asistencích. Stejný počet bodů má i Jan Kloz, ten ale vstřelil o dvě branky méně. Třetí příčka pak patří Tomáši Jáchymovi, bratru obránce Miloslava. Tomášovi se v dresu s jestřábem na prsou daří, zapsal 19 bodů (4G+15A). Přes hranici deseti bodů se v rámci produktivity hanáckých útočníků dostali ještě kapitán mužstva Martin Novák (18B), Tomáš Jiránek (15B) a Jakub Babka (12B).

Nejvíce času na ledě strávil zatím Jiří Klimíček, a to 363:54 za 17 zápasů. To znamená, že tento osmadvacetiletý obránce v průměru odehraje 21 minut za utkání. S takovým časem se Klimíček pohybuje na 17. místě v rámci celé soutěže. Nejtrestanějším hráčem pak je David Vala, ten už si odseděl celkem 18 minut. Co se vhazováních týče, těm kraluje Tomáš Jáchym, který jich vyhrál už 233.