V pondělí slavili Hanáci úspěch v Ústí nad Labem, kde po výhře 5:2 brali všechny body. Ve středu, v den státního svátku, přivítají Jestřábi na domácím ledě Havířov. Tomu se v letošním ročníku nedaří a aktuálně se nachází až na 16. - posledním místě prvoligové tabulky.

 

 V Ústí nad Labem nastoupili Hanáci v dost osekané sestavě. Čtvrtou lajnu tvořili Michal Janeček a Josef Podlaha, kteří v aktuálním ročníku hrají druhou ligu za Hodonín. Počet obránců v pondělním zápase byl šest. I tak ale předvedli svěřenci trenérů Tottera a Wojnara skvělý výkon. Dvěma brankami a asistencí se na venkovní výhře podepsal kanonýr Petr Mrázek, který už má na svém kontě 24 kanadských bodů (11G+13A). Ve třetí třetině musel odstoupit brankář Ondřej Bláha, který byl po střetu s vlastním hráčem otřesený. Místo něj šel do brankovišti Marek Micka. Jak to bude dál s prostějovskou jedničkou, se snad brzy dozvíme. S Havířovem se Hanáci střetnou podruhé v tomto ročníku. První zápas na ledě AZetu skončil pro Prostějov těsnou výhrou 4:3. Co přinese středeční sváteční utkání?

 

V posledním utkání před reprezentační pauzou havířovští všechny překvapili, když pod novým trenérským štábem dokázali vyhrát v prodloužení na ledě vedoucí Třebíče 1:2. V pondělí pak nestačili na svém stadionu na Baník Sokolov a padli 1:3. Největší porci minut v brankovišti dostává Marek Štipčák, který má odchytáno 12 zápasů s procentuální úspěšností zákroků 91,25%. Z obránců nejvíc vyčnívá Jan Chroboček, který má na svém kontě šest přihrávek, ale na gól zatím čeká. Obranu Havířova přišel vylepšit během pauzy Patrik Kadeřávek ze Sokolova, který tak po krátkém angažmá ve Slavii znovu změnil prvoligový dres. Produktivitě celého týmu vládne Jan Hudeček 19 bodů (8G+11A), který před sezónou posílil havířovský celek z Poruby. Pravidelně boduje a drží si průměr jeden bod na zápas. V závěsu za ním je dvojice Jakub Doktor a Vlastimil Dostálek, kteří posbírali po čtrnácti bodech. Po tom, co během reprezentační přestávky odstoupila z ligy Kadaň, převzali Havířovští černého Petra a jsou poslední v tabulce Chance ligy.