Ve středu mají Hanáci na programu 23. kolo a v něm střetnutí s Benátkami nad Jizerou. Tomuto celku patří aktuálně 15. místo, když ve 23 zápasech získali 29 bodů. Na prostějovském zimním stadionu zápas započne tradičně v 18:00 hodin.

 Jestřábům pondělní a středeční utkání v minulém týdnu vyšlo a slavili zisk plných 6 bodů. V sobotu ve Frýdku-Místku dostali svěřenci trenéra Tottera pořádnou facku, kdy už po první třetině prohrávali 0:4. Ve třetí třetině se Prostějov ještě vzchopil a dal dvě branky, i tak ale od soupeře z odjížděl s nepříjemnou porážkou 2:5. Na toto utkání budou Hanáci chtít určitě co nejdříve zapomenout, pomoci by jim mohl už středeční zápas proti Benátkám nad Jizerou.

Benátky se podle předsezónních prognóz měly pohybovat ve spodních patrech tabulky a svou roli prozatím plní. Po hrůzostrašném začátky, kdy prohrály šest úvodních utkání, se tým Valdemara Jiruše trošku vzpamatoval. V posledním zápase se Sokolovem hrály vyrovnané utkání, které rozhodlo až prodloužení. V něm Benátky padly, a tak braly pouze bod. V brankovišti mají Benátky tři gólmany, dva z nich odchytali shodně sedm zápasů, Jaroslav Pavelka a Matěj Žajdlík. Jen o zápas více má Daniel Král, který nastoupil v posledním utkání se Sokolovem. Z obránců posbíral nejvíc bodů Daniel Bukač (1G+4A) a v závěsu za ním je zkušený Petr Kolmann, který ale na svoji první branku ještě čeká (0G+4A). Nejproduktivnějším hráčem týmu je dvanáctibodový Sebastian Čederle (8G+4A). O dva body méně má Antonín Dušek (5G+6A) a Jakub Rychlovský (3G+7A), kterému na zisk deseti bodů stačilo pouhých 11 zápasů. Zajímavostí je, že tým Benátek je nejhorší ve statistice využití přesilovek, ale naopak nejlepší při hře v oslabení.