Během víkendu měli mladší žáci prostějovského celku nastoupit ve dvou duelech. Vinou karantény celku Šumperka se však sobotní program musel odložit a místo něj si hráči, kteří proti sobě následně v neděli nastoupili, zatrénovali. V neděli odpoledne je totiž čekal vzájemný souboj, kde poměřilo B mužstvo své síly s A mužstvem a konečný stav 3:14 odpovídá dění na ploše.

Start utkání patřil A družstvu, které si vypracovalo první vážnější příležitosti. Po prvních pokusech se skóre měnilo v páté minutě, kdy se prosadil Danko po pěkné spolupráci – 0:1. Po brance se zvedl i výkon dle zápisu domácího celku a po prvním tlaku si vytvořil i přesilovku. Tu však nezahrál dobře a krátce po jejím skončení šel do oslabení, které A mužstvo dokázalo potrestat, když se po šťastném odrazu dostal ke kotouči Urban a doklepl puk do sítě – 0:2. I v dalším průběhu první části byli na ledě více aktivní hosté, ale šance se vytvářely na obou stranách. Třetí a poslední branku první periody ale dalo opět A mužstvo, když se uvolnil kapitán Bross a puk si ještě narazil o brusli jednoho z obránců – 0:3.

Během pauzy pak přišel málo vídaný moment, kdy kouč Smejkal udával taktické pokyny oběma celkům zároveň a jeho svěřenci dávali opravdu pozor, co kterému z celků radí.

Vstup do druhé části pak měli opět lepší hráči prvního mužstva a na konci akce Grygárka byl Danko, který přidal svou druhou trefu – 0:4. První branky se pak ale dočkali také domácí. Nejprve si ještě proti nájezdu Pospíšila věděl rady brankář Hozman. Po další akci už byl však i on krátký na zakončení Marka – 1:4. Další branky ale opět stříleli hosté. Kovář se své branky dočkal třetím pokusem v přesilové hře – 1:5. Druhou polovinu utkání zahájili žáci A mužstva dalšími dvěma zásahy. Druhou svou branku přidal Bross a na rozdíl šesti branek o chvíli později zvyšovala Florýková – 1:7. Do konce druhé části přišlo ještě kosmetické snížení ze strany kapitána domácího výběru Procházky, který ujel po levém křídle a zakončil přesně – 2:7.

Třetí dějství ale znovu otevřeli hosté a postupně dále navyšovali náskok. Na Kapecovu osmou branku ještě reagoval Mudrla, který se v brankovišti nejlépe zorientoval – 3:8. Pak už se však do konce utkání prosazovali pouze hráči A mužstva. Devátou branku a svou druhou v utkání vsítil Černošek, kterého nedokázala zastavit obrana ani za pomoci faulu.

Posledních pět branek si pak rozdělila dvojice Kovář, Danko, oba po celý zápas ukazovali své kvality, obzvláště desátá a poslední branka stály za to. Při desáté brance nahodil od modré Danko a Kovář šikovně tečoval do protipohybu brankáře. Při poslední brance pak ukázal svou perfektní střelu Danko, když si to zamířil z levého křídla až před branku. Oba se tak nakonec zastavili na čísle čtyř branek a oba hráči k tomu přidali i dvě asistence. Konečné skóre odpovídalo dění na ledě. Obzvláště poslední desetiminutovku bylo znát, že fyzické síly už byly jen na jedné straně.

HODNOCENÍ TRENÉRA

Filip SMEJKAL – SK Prostějov 1913

„Utkání bylo samozřejmě soutěžní, ale svým způsobem i v takovém přátelském a tréninkovém modelu. Chtěli jsme, aby si kluci vyzkoušeli určité věci, které se snažíme pilovat i v plném zápřahu. Myslím si, že to splnilo svůj účel. Je to ale takové nestandardní hrát takto proti sobě, ale za mě už to dnes splňovalo určité parametry, rozhodně to bylo daleko lepší než ten předešlý vzájemný zápas.“

 

Soupiska Prostějova B: Micka – Holub, Mudrla, Mouka, Lukáš, Kutmon, Procházka, Pospíšil, Stužka, Frömlová, Marek. Trenér: Pavel Musil.

Soupiska Prostějova A: Hozman – Černošek, Šoustal, Kapec, Bross, Florýková, Kovář, Urban, Grygárek, Danko, Selinger. Trenér: Filip Smejkal.

 

Výsledkový servis je tradiční součástí tištěného vydání PROSTĚJOVSKÉHO Večerníku, který vychází každé pondělí