Středeční utkání jestřábímu celku vyšel a podruhé za sebou slavil domácí výhru. V sobotu čeká svěřence trenéra Tottera cesta do Kolína. Na tamějším zimním stadionu změří od 17:00 hodin síly s domácími Kozly.

 V Prostějově se letos vybudoval zajímavý kádr, který by měl svou kvalitou patřit do lepší poloviny tabulky. Dosavadní výkony a výsledky těsně před a po reprezentační pauze jsou ovšem poměrně kolísavé. Dva zápasy po pauze se Hanákům povedly, když vyhráli 5:2 v Ústí, a pak doma porazili Havířov 3:2. Následoval ale zápas ve Frýdku, který měl katastrofální první třetinu a nakonec skončil pro Prostějov prohrou 2:5. Ve středu si Jestřábi svoji reputaci alespoň trochu zpravili, když porazili Benátky nad Jizerou 3:1. Budou Hanáci slavit zisk tří bodů i po sobotním zápase?

Kolínští mají na svém kontě 30 bodů, které nasbírali za 24 odehraných zápasů. Naposledy hráli hokejisté Kolína na ledě Sokolova, kde schytali porážku 1:5. Za to v předchozím utkání Kozlové na domácím kluzišti potrápili vedoucí Třebíč a brali těsnou porážku 1:2. V brankovišti letos představil Kolín už pět brankařů! Henri Kiviaho odchytal 298 minut, Martin Sejbal 219 minut, Tomáš Sajdl 392 minut, Jakub Tichý 186 minut a Jan Strmeň 234 minut. Mezi útočníky vyčnívá David Šafránek, který navazuje na loňskou skvělou sezónu, kdy posbíral 21 gólů a 18 asistencí. Letos si drží průměr lehce pod bod na zápas, když za 22 utkání má 7 branek a 11 přihrávek. Druhý je za ním se čtrnácti body (8G+6A) Jan Veselý a posledním útočníkem, který se přehoupl přes deseti bodovou hranici je Zdeněk Král (4G+7A). Mezi obránci je zatím nejlepší dvaatřicetiletý Václav Čížek, který má na svém kontě 0G+8.A.  Hned v závěsu za ním je Zdeněk Čáp (1+6). V posledních dnech došlo v kádru Kolína k několika měnám. Po konci Kadaně zamířil do obraných řad vysoký Slovinec Luka Zorko. Do útoku má vyřízené střídavé starty Patrik Miškář, který skončil v Karlových Varech. V rámci spolupráce s Hradcem Králové se v kolínském dresu objevila také zkušená dvojice Jakub Orsava a Petr Koukal.