V neděli odpoledne hostil prostějovský zimní stadion bitvu juniorky SK s Třebíčí. V první třetině museli domácí čelit velkému tlaku hostů. Celek SK hodně držel i gólman Dubský. Až v 17. minutě přišlo otevření skóre z hole hostujícího hráče. Ve druhé třetině Třebíč hodně zvýšila svoje tempo a oslabený prostějovský tým jí nestačil. Nedělní zápas nakonec skončil 1:6 pro hostující tým.

Po 40 sekundách nechali domácí hráči Třebíč kombinovat ve vlastním pásmu a gólman Dubský musel situaci rychle zachraňovat. I v dalším čase vytahoval gólman SK rychlé zákroky. Pak vytvořil dobrý útok v pásmu Třebíče Kuncek, puk ale brankář hostů pohlídal. V čase 3:07 přišla další velká šance hostujícího celku, Dubský byl ale pohotový. V 6. minutě si hráči SK vytvořili tlak před brankou Vejmelky. Hosté byli ale o dost aktivnější a Dubský měl proti jejich střelám hodně práce. V polovině třetiny vytvořil Kuncek dobrý protiútok, poodkrytou třebíčskou branku ale netrefil. V čase 16:36 překonal třebíčský Patočka gólmana Dubského nepříjemnou střelou z bekhendu – 0:1. Ke konci první dvacetiminutovky se hrálo v rychlém sledu ze strany na stranu. V posledních 23 sekundách přišlo první vyloučení utkání, a to v řadách SK.

Do druhé části hosté nastoupili díky přesilovce v pořádném tlaku. Přestřelku v oslabení domácí čtyřka spolu s Dubským ustála. Po pětadvaceti minutách přišlo první vyloučení na straně Třebíče. Po pěti sekundách šli hosté dokonce do tří! Prostějovští se drželi v obranném pásmu Třebíče, ale akci, která by skončila až v síti, si nevytvořili. Za chvíli byli hosté opět vykázaní do čtyř. Ani další výhodu SK nevyužil. Ve 32. minutě vytvořila Třebíč pořádnou melu před prostějovskou brankou, a nakonec Dubského z hole Hrbáčka překonala – 0:2. Po chvíli byla před Dubským podobná situace, která skončila dalším gólem hostujícího celku – 0:3. Prostějovští v oslabené sestavě propadli a oproti hostujícímu mužstvu působili až odevzdaným dojmem.

Po třiceti odehraných sekundách závěrečné části inkasovali domácí počtvrté. Puk za záda prostějovské jedničky poslal Michalčuk – 0:4. Po vhazování ve středním pásmu se Třebíč ujala opět puku, rozjela se do prostějovského obranného pásma a kombinovala. V čase 41:25 rozvlnil síť branky SK z mezikruží třebíčský kapitán Vedral – 0:5. Dvanáct minut před koncem hráli Hanáci další přesilovou hru, neměli ale tolik sil, aby v přečíslení dokázali snížit. V 52. minutě se hostující Třebíč radovala znovu, když puk za záda Dubského uklidil Štorek – 0:6. Chvíli nato se i Prostějovští poprvé prosadili. Po dobré souhře překonal gólmana z mezikruží přesně střílející Petr – 1:6. Na Prostějovu ale bylo vidět, že ve dvanácti hráčích na vedoucí Třebíč zkrátka nestačí. Junioři tak museli po šedesáti minutách překousnout vysokou prohru.

HODNOCENÍ TRENÉRA

Michal JANEČEK – SK Prostějov 1913

„Třebíč je jednoznačně nejlepším týmem letošního ročníku. My jsme nastoupili opět s hodně okleštěnou sestavou, máme totiž dost marodů. Navíc kluci ze Šumperka a z Přerova, kteří za nás hráli včera, museli dnes nastoupit za svoje týmy. Byli jsme ve dvanácti lidech, to se pak špatně hraje, a ještě proti takovému těžkému soupeři.“

 

Výsledkový servis je tradiční součástí tištěného vydání PROSTĚJOVSKÉHO Večerníku, který vychází každé pondělí