Zajímavou a dramatickou zápletku přinesl středeční zápas Prostějova se Šumperkem. Týmy spolu odehrály vyrovnané utkání, v němž byli sice nejprve lepší Jestřábi, v prostřední části ale Šumperk zabral a otočil. Nakonec měl ale poslední slovo výběr Aleše Tottera: ve třetí části duelu totiž Mrázek sólem přes celé hřiště srovnal, aby posléze ještě rozhodl nájezdy. Ani jeden z týmů se nicméně za výkon stydět nemusí.

Utkání bylo nejprve v režii Jestřábů. Ti si vypracovali nemálo šancí. Zejména Rudovský a Beránek byli hodně vidět, zezadu pak střílel Klimíček. Také Kloz se snažil skórovat. Největší šanci měl ale v 5. minutě Rudovský. Trefil však břevno. V 7. minutě mohl odpovědět Vildumetz, jenže na ose hřiště selhal. Celkově však měli více ze hry Jestřábi, což mohli potvrdit v pětiminutové přesilovce po faulu Macuha.  Byla z toho ale jen jedna branka v podání Tomáše Jáchyma a jeho teče. Šumperk se zvedl v posledních dvou minutách a zatlačil. Bláha však rány soupeře pochytal.

Druhá třetina byla mnohem lepší pro Šumperk. Ve 23. minutě po protiútoku a přečíslení vyrovnal zásluhou Kratochvíla. Zpět na svou stranu mohli Jestřábi vzít vedení v další přesilové hře. Jenže aktivita Jestřábů nestačila a Kloz trefil jen spojnici. V rovnovážném stavu hráčů následovaly brejky Antoníčka a Žálčíka. Ani jeden však neuspěl. Hra se však otevřela, hrálo se nahoru-dolů. A přibývala okénka v obraně.  Šumperk pak ve 36. minutě otočil přesilovkovou trefou Denise Kindla. Prostějov, podobně jako předtím Šumperk, v závěru třetiny zatlačil. Ale jasnou brankovou příležitost neměl.

Totéž delší dobu platilo ve 3. třetině. Šumperk se sympaticky dál snažil útočit, Jestřáby pak srážely ofsajdy a nepřesnosti. To se změnilo s blížící se polovinou poslední periody. Nejprve se Šumperk dostal do brejků. Jenže je nevyužil a v následné přesilové hře projel celé hřiště Petr Mrázek a zakončil přesně – 2:2. V dalších hektických minutách se rychle přelévala hra. A závěr byl poměrně nervózní. Vildumetz mohl hned po vyrovnání skórovat z brejku, Bláha byl na místě. Na Mrázkovu šanci pak odpověděl Kindl protiútokem. A Klozova střela skončila na břevně. Samotný závěr základní části přinesl vícero šancí Šumperka, ty ale nevyužil.

V prodloužení byl pak Šumperk jasně lepší. A zle dotíral na Jestřáby. Ti se po většinu doby jen bránili a jak se ukázalo, byla to dobrá taktika: v nájezdech totiž sice nejprve uspěl Kohút, následně však skórovali na druhé straně Rudovský a Mrázek. Dva body tak zůstaly na Hané.

LEDNÍ HOKEJ

Chance liga mužů ČR 2021/22 – 25. kolo

LHK Jestřábi Prostějov – Draci PARS Šumperk

3:2 sn. (1:0, 0:2, 1:0 – 0:0)

Branky a nahrávky: 14. T. Jáchym (Klimíček, Kloz), 51. Mrázek (A. Havlík, O. Bláha), rozh. náj. Mrázek – 22. P. Kratochvíl (Vildumetz, Žálčík), 36. D. Kindl (P. Kratochvíl, Žálčík).

Rozhodčí: Ondráček, Jaroš – Kučera, Blažek. Vyloučení: 4:6, navíc Macuh (ŠUM) 5+20 TM za vražení na hrazení. Využití: 0:2. Diváci: 643.

Sestava Prostějova: Bláha – Husák, Klimíček, Krejčí, Babka, Vala, Zajíc, A. Havlík – P. Beránek, T. Jáchym, Mrázek – M. Novák, Kloz, Rudovský – Š. Jelínek, T. Koblížek, Dubský – Podlaha, Janeček, Štefka. Trenéři: Aleš Totter a Vlastimil Wojnar.

Sestava Šumperka: R. Holík – Pěnčík, Drtil, Březák, Dudycha, Rutar, Hrachovský, Dajčar – Vildumetz, D. Kindl, Žálčík – Vachutka, Macuh, P. Kratochvíl – Furch, Spratek, Kohút – Antoníček, Schueuter, Horký. Trenéři: Michal Janeček a Lukáš Majer.