Zápasy se Šumperkem jsou taková malá derby. V letošní sezóně jsou ale ještě zajímavější. Vždyť Draky trénují Prostějované Martin Janeček s Lukášem Majerem, v dresu pak nastupují bývalí Jestřábi a mladí prostějovští odchovanci. Kolik prostoru dostávají tito hráči na ledě u krajského rivala?

 

Oproti uplynulým ročníkům se soupiska šumperských Draků pyšní hned několika jmény známými prostějovským fanouškům. Středeční krajské derby bylo opravdu napínavé a rozhodli jej až nájezdy, po kterých se dvěma body odcházeli Jestřábi.

Jaký ice-time ale měli známí šumperští hráči? Nejvíce vytěžovaným hráčem Draků byl ve středu obránce Tomáš Drtil, který za Prostějov odehrál přes 40 zápasů, měl čas 30:56. Druhým nejvyužívanějším hráčem Šumperských byl obránce Martin Pěnčík, prostějovský odchovanec, který byl na ledě hodně vidět. Jeho středeční prostor vyplnil celých 27 minut! Fanoušky tolik oblíbený útočník Lukáš Žálčík, jenž během léta přešel k soupeři, byl na ledě skoro 22 minut. Velkým překvapením pak bylo, že nebyl nominovaný na nájezdy, ve kterých se Šumperku nedařilo. Hned za Žálčíkem, co se minut na ledě týče, se objevil Jakub Březák. Tento obránce hrál za LHK v sezóně 2019/2020. V aktuálním ročníku hájí barvy Šumperka a ve středu byl na ledě necelých 17 minut.

Dalším hráčem, který ještě loni oblékal dres Jestřábů, je útočník Daniel Vachutka, ten měl v derby čas na ledě 15:22. Posledním známým jménem na soupeřově soupisce byl ve středu útočník Petr Antoníček. Tento prostějovský odchovanec dostává ze všech jmenovaných v týmu Šumperka nejméně prostoru na ledě. Ve středu na rodném ledě odehrál 13 minut.