Zimní stadion po čase zase praskal ve švech. A nemohl zato žádný zápas, či třeba jen trénink. Hokejisté a hokejistky ale přišli, jen tentokrát nebyli sami. Kromě trenérů je na led doprovodili také Mikuláš, anděl a celá řada čertů. Tentokrát tak platilo pravidlo „kdo se bojí, nesmí na led“. Akci určenou dětem pořádal oddíl SK 1913 Prostějov.

„Je to pěkné, povedené. Konečně něco v dnešní době. Děti se aspoň mohou trochu vyřádit,“ usmívala se paní Aneta, jedna z přítomných maminek. A co děti na ledě čekalo? Pořádná jízda. Čerti je naháněli, Mikuláš s andělem odměňoval.

Zejména Mikuláš pak zcela dostal ty nejmenší, kteří se k němu sjížděli ze všech koutů kluziště. „Jsme moc spokojení. Dorazilo obrovské množství dětí. Ani jsme nedoufali v to, že jich bude tolik. Navíc zpětná vazba od rodičů je vynikající,“ pochvalovala si šéfka klubu SK Prostějov 1913 Martina Marková. Připomněla, že akce nebyla určená jen členům hokejového klubu, ale všem, kteří zkrátka na stadion zavítají. Byla pak ráda, že mnozí „nehokejisté“ taky dorazili. „Největší štěstí ale bylo, že jsme vůbec mohli akci uspořádat. Loni to kvůli koronaviru nešlo. A i letos jsme trnuli,“ poznamenala Marková.

Některé rodiče to přitom mohlo zlákat i na led. Jiní zůstali na tribuně. „Na led nepůjdeme, to nechám mladším ročníkům. Ale je to hrozně fajn. Doufám hlavně, že děti jsou spokojené,“ usmívala se Aneta.