Druhá adventní neděle patřila v pravé poledne prostějovskému dorostu, který se utkal s Frýdkem-Místkem. V úvodní třetině domácí hráči otevřeli skóre z hokejky Dostála. Druhá dvacetiminutovka se SK nepovedla, naopak soupeř byl hodně důrazný a dostal se do vedení 3:1. Ve třetí části byl k vidění hodně bojovný hokej, který přinesl po gólu na obou stranách. Domácí dorost tedy po prohře 2:4 body nebral.

 

 

 Hned v úvodu zápasu bylo k vidění první vyloučení, a to na straně hostů, kteří se provinili hrou v šesti. Prostějovští hráči ale přesilovku dobře nesehráli, soupeř si jejich vstupy do třetin pohlídal a puk pohotově vyhazoval. V 7. minutě přišla velká šance Frýdku-Místku, ale gólman Kroupa byl pohotový. Skóre zápasu otevřel v čase 8:38 rychlou střelou Martin Dostál – 1:0. K vidění byly i nadále útočné akce na obou stranách, které ale nekončily gólem. Čtyři minuty před koncem první části přišlo další vyloučení hostujícího celku, opět za příliš mnoho hráčů na ledě. Hokejistům SK 1913 se ale usadit v obranném pásmu Frýdku-Místku nedařilo, a tak další branka domácích nepřišla.

Aktivnější vstup do druhé třetiny měl prostějovský SK. Ve 23. minutě to však byli hosté, kteří slavili, za záda prostějovské jedničky se prosadil osamocený Fojtík – 1:1. Branka dostala Frýdek-Místek pořádně do hry a byl hodně nebezpečný. Ve 25. minutě přišla další početní výhoda pro domácí hráče. Ta ale skončila také bez využití. Tempo prostějovských začalo v následujícím čase opadat. Ve 36. minutě se hosté dokázali z nenápadné akce prosadit zvonu. Po trefě Filipa Kapitanova se dostali se do vedení – 1:2. Pouhých 94 sekund před koncem prostřední části se Frýdek-Místek ještě jednou prosadil, když dobrý tlak v prostějovském obranném pásmu využil Alan Urbiš – 1:3. Po druhé dvacetiminutovce šli hráči SK do šatny za nepříznivého stavu.

Závěrečná dvacetiminutovka začala v rychlém tempu. Hned po minutě a půl se opět měnilo skóre zápasu, a to na straně hostujícího celku z Frýdku. Veselý střílel z úhlu, ale puk za Kroupu přeci jen dostal – 1:4. Zápas začínal být velmi napjatý a z toto pramenily i častější potyčky. Jedna byla opravdu kuriózní, to když hostující Badžgoň skočil zezadu na Pospíšila a držel ho pod krkem. Chvíli po skončení těchto trestů hrálo domácí mužstvo další přesilovku. Tu třicet sekund před jejím koncem využil Ondřej Tománek, kterému přesně nahrával Pippal – 2:4. Domácí se snažili s dvoubrankovým mankem něco udělat, ale marně. Frýdečtí si vedení hlídali, a navíc se dostávali do nebezpečných protiútoků. SK navíc zbrzdila i dvě vyloučení, která přišla ke konci zápasu. Po prohře 2:4 tak z nedělního klání odcházeli prostějovští dorostenci s prázdnou.

  

HODNOCENÍ TRENÉRA

Martin TOMÁNEK – asistent trenéra SK Prostějov 1913

„Do utkání jsme vstoupili dobře. Druhá třetina se nám hrubě nepovedla, dostali jsme po blbých chybách našich bránících hráčů dva góly. Ve třetí třetině jsme to stáhli na dvě lajny. Bohužel se nám i přes velké úsilí hráčů zápas nepodařilo obrátit. Svou roli hrály i přesilové hry, které jsme nevyužívali. Momentálně máme některé hráče zraněné, takže se nám rozpadly útoky, které mají ty přesilovky nacvičené. Celkově ale byl výkon takový bezkrevný.“