Ve středu hostil prostějovský zimním stadionu bitvu tabulkových soků. Bylo to drama až do samotného konce po kterém odcházela s výhrou 6:5 jihlavská Dukla. Napravit neúspěch mohou Jestřábi hned v sobotu, kdy jedou do Vsetína. Zápas na tamějším Lapači startuje od 17:00 hodin.

 Jasnou jedničkou prostějovského týmu je Ondřej Bláha, který odchytal 21 zápasů při bilanci 90,63% úspěšnosti zákroků a 2,66 průměru obdržených gólů. Martin Altrichter a Marek Micka, kteří zasáhli shodně do tří zápasů, mají čísla výrazně horší. V obraně odehráli všech 24 zápasů tři hráči - Jiří Klimíček (4+15), David Vala (2+4) a Josef Zajíc(1+0) . Mezi forwardy je uskočený kvartet Petr Mrázek (13+15), Jan Kloz (9+17), Tomáš Jáchym (7+17) a Martin Novák (8+15). Po středečním kole jsou Hanáci na šestém místě prvoligové tabulky.

V současné době patří Vsetínu 3. příčka, se ziskem 54 bodů ve 25 utkáních. V bráně Valachů nejčastěji příležitost dostává juniorský reprezentant Jakub Málek, kterému v Chance lize patří první místo co do průměru obdržených branek, ale také v úspěšnosti zákroků. Mezi obránci je nejproduktivnějším hráčem Ondřej Smetana, tento urostlý, ale velmi dobře bruslařsky vybaven obránce dal 5 branek a na 7 nahrál. Těsně za ním je zkušený Lubomír Štach, jenž dlouhá léta působil v EBEL lize. Štach dosud zaznamenal také 12 bodů za 4 góly a 8 asistencí, a lotyšský reprezentant Aleksandrs Jerofejevs 0 branek a 8 asistencí. Obrovskou sílu má Vsetín také v útoku, kde vládne zatím Luboš Rob ml., který má na svém kontě 11 gólů a 15 asistencí. Za ním následují David Březina a Vít Jonák. V kádru pak Vsetín má i několik zkušených, extraligou ostřílených útočníků, kterými jsou Roman Vlach, Roman Pšurný či velezkušený Radim Kucharczyk. V extralize má velké množství zápasů odehráno i Tomáš Pitule, urostlý útočník a velmi dobrý hráč na buly.