Nejprve dlouhé čekání na první zápasy, které se nakonec loni rozběhly, poté ale uzávěra. Tato sezóna je tak první, která se „počítá“. A HC Rebels Prostějov do ní vletěl opravdu pěkně. Po první polovině zápasů je tým na čtvrtém místě z osmi. Nováček z Hané zkrátka vystrčil drápky.

 

Poslední svůj zápas, na podzim sedmý, sehrály prostějovské hokejistky uplynulou neděli, kdy v prvoligovém utkání vyzvaly Břeclav. „Byly jsme v jednu chvíli překvapené třígólovým vedením. Až do konce to bylo drama, na poslední gól jsme se dostaly ještě v oslabení, nějakých třicet vteřin před koncem,“ byla spokojená předsedkyně a zároveň hráčka Jitka Trnečková. Družstvo srdnatě druhé Břeclavi vzdorovalo. A i když nakonec prohrálo 6:7, rebelky nesmutnily. „Vyhodnotily jsme to jako velice dobrý zápas. Nepočítaly jsme s tím, že to takto dobře dopadne. Čekaly jsme naopak daleko větší rozdíl,“ konstatovala Trnečková.

Očekávání se s realitou srazila taky v případě celkového postavení v tabulce. I v tomhle případě však šlo o překvapení příjemné. „Obrovská spokojenost, s tím jsme vůbec nepočítaly. Říkaly jsme si, že budeme rády za předposlední místo,“ smála se představitelka klubu Rebelek.

Ženský tým Prostějova se před sezónou zčásti obměnil, posílil, získal také nového trenéra se zkušenostmi s vedením reprezentačního týmu. Změny zjevně byly ku prospěchu týmu. „Spokojenost je opravdu velká, čtvrté místo je rozhodně nad naše očekávání. Snad si to teď nepokazíme,“ zopakovala Trnečková.

Ženstvo může nynější úspěch vylepšit, čeká jej ještě šest zápasů. A osmnáct bodů, ty ještě mohou pořadím pořádně zamíchat.