Zajímavý duel připravil los Chance ligy na dobu těsně před Vánoci. Přinejmenším pro Jestřáby. Ti se totiž na svém ledě střetnou dnes večer s ostravskou Porubou. Nepůjde přitom o souboj dvou týmů z vrchu tabulky, jak se možná před sezónou dalo čekat, Poruba se trvale trápí. A pohybuje se dokonce až okolo 13. místa.

Překvapení letošní sezóny? Poruba. I když negativní. Zdá se totiž, že se bude opakovat scénář z minulého ročníku. Tedy velké ambice, poté propad, výměna trenéra a následně herní a výsledkový růst. Dosud to totiž přesně takto v ostravském klubu vypadá.

Poruba se totiž zejména říjne pořádně protrápila. Tehdy okolo poloviny října zapsala čtyři porážky v řadě. Právě ty ji dostaly z kontaktu s širší šicí tabulky. A tým na tehdejší nezdary doplácí dosud. Neúspěchy Poruby „nepřežil“ ani trenér Jiří Šejba, kterého v Prostějově dobře známe.

A jak se tedy aktuálně Porubským vede? V tabulce je to bída. Herně je to trochu lepší. Tým porazil nedávno Slavii a Vsetín. Nestačil však na Litoměřice a Třebíč, i když tyto týmy řádně potrápil. Mužstvo se zvedá. Ale body mu stále chybí.

Pokud pak jde o ty kanadské, někteří hráči na tom nejsou zle. Docela dobře si vedou třeba posily Pavel Jenyš (19 bodů) a Michal Vachovec (16 bodů). Zajímavou bilanci 0+14 pak má obránce Šimon Szathmáry, který už v Porubě působil loni. Prostějovský fanoušek pak určitě vzpomene na Dominika Hrníčka. Bodově se mu v novém působišti zase tolik nevede. Slavii však vstřelil gól a na další nahrál.

Prostějov bude mít každopádně o motivaci postaráno. V zádech má dvě porážky, hlavně však může aspoň zčásti odčinit letošní hladké vyřazení v play-off právě od Poruby. 

 

 

 

IR