Reprezentační pauza čekala v uplynulém týdnu na prostějovské Jestřáby. A tým ji dokázal využít naplno jak k trénování, tak k určitému odpočinku a pročištění hlavy. Dokonce se dostalo i na sváteční večeři před vlastními svátky. Jenže kapra byste na talíři hledali marně. „Ryby a salát? To budou mít hráči stejně doma,“ smál se trenér Aleš Totter. Už dnes, tj. v pondělí 20. prosince, jdou jeho svěřenci na to, na domácím ledě je čeká od 18.00 hodin Poruba.

Jestřábi jsou před Vánoci v klidné části tabulky Chance ligy. Neplánovaly se tedy horečnaté přesuny, řez kádrem nebo extrémní zátěž. Uplynulý týden ale ve znamení polevení nebyl. Hráče kromě odpočinku od zápasového rytmu čekala i příprava. „Měli jsme takticko-kondiční blok a samozřejmě taky nějaké volno, kluci si odpočinuli. Tréninky byly kvalitní a věříme, že se nám to vrátí v zápasech, co nás čekají,“ nechal se slyšet trenér týmu Aleš Totter.

Těšit ho může, že na rozdíl v době poslední reprezentační přestávky, kdy horkotěžko skládal sestavu na trénink, nyní měl téměř plno. „Tomáš Jiránek akorát ještě nemůže do plné zátěže. Myslíme si ale, že už 3. ledna proti Slavii by měl naskočit,“ poznamenal Totter. Na marodce by poté měl zůstat pouze obránce Robin Staněk.

Tým nyní vyhlíží ještě zbytek prosincového programu. Během něj jej čekají čtyři zápasy, dva venkovní a dva domácí. „Moc bych si přál, aby dorazila plná kapacita stadionu, jak je nyní povolená. Bylo by perfektní,“ sdělil před blížícím se domácím zápasem s Porubou.

Zápasy budou následně pokračovat v rychlém sledu, konec roku starého a začátek nového je již tradičně nabitý. Skýtá to šanci pro nové protočení brankářů? „Zatím to v plánu nemáme, ale uvidíme. Určitě to nezavrhujeme. Jsou to ale dva zápasy v týdnu. Spíše to vidíme na leden, kdy je program náročnější. Bude to nadupanější, tam by k vyzkoušení brankářů mělo být více prostoru,“ nastínil kouč.

S Vánoci přede dveřmi se pak mění veřejná prostranství k nepoznání. Přibývají vánoční stromky, světla, výzdoba. Mají i Jestřábi v šatně stromeček? „To ne. Ale měli jsme už v uplynulém týdnu  vánoční večeři. Užili jsme si to. Všichni máme Vánoce v hlavách, bude ale důležité se koncentrovat na zápasy. Kromě večeře je ale nějak speciálně neřešíme,“ řekl Aleš Totter a na závěr prozradil, co měli hráči na vánoční večeři. Pokud někdo čekal kapra či houbového kubu, netrefil se. „Měli jsme na výběr z guláše, tataráku a řízků. Nebyla to tedy ryze vánoční tabule, rybu a salát si každý může dát doma. Takhle si každý mohl pochutnat podle svého výběru, a bylo to parádní,“ pochvaloval si společenskou vložku kouč prostějovských hokejistů.