Sobotní odpoledne bylo na prostějovském „zimáku“ ve znamení bratrského souboje. Proti sobě se totiž v rámci nadstavbové části utkala dvě družstva mladších žáků. O dost lépe se v tomto zápase dařilo prostějovskému „béčku“, které dobře napadalo a bylo jistější v zakončení. Po povedené druhé a třetí třetině tak druhý tým mladších žáků pod vedením trenéra Smejkala bral důležité tři body do tabulky.

 

Úvod sobotního utkání začal velice zostra. V čase 1:52 otevřelo prostějovské „béčko" sobotní zápas, když poslal Jiří Musil puk za záda gólmana Kuby – 0:1.  V 5. minutě sehráli Vojtěch Kucián se Štěpánem Grygárkem povedenou akci a druhý jmenovaný vyrovnal stav utkání – 1:1. V následujících minutách byl k vidění větší tlak „béčka" v obranném pásmu prvního prostějovského týmu. Pak se hra přesouvala ze strany na stranu. Ve 13. minutě přišel první faul zápasu, a to v řadách „áčka“ Nadvakrát to na gólmana Kubu zkoušel Frelich, ale vedení zpět svému týmu nepřipravil. Minutu se hrálo 4 na 4, když v řadách druhého mužstva fauloval Dvořák. Po skončení oslabeních se „áčko" v čase 16:43 dostalo do vedení. Nenápadnou a rychlou akci zakončoval Miroslav Ožvoldík – 2:1.

Na začátku druhé dvacetiminutovky byla pořádná mela před brankou Kuby v obranném pásmu prostějovského „áčka!. „B“-tým si vytvářel několik útočných a nebezpečných akcí, ale ani jedna neskončila vyrovnávacím gólem. V polovině zápasu prokličkoval Musil mezi protihráči, ale srovnání nezařídil. Od 33. minuty hrálo „béčko“ opět přesilovou hru. Dvacet sekund před koncem té první mělo dokonce výhodu dvou hráčů v poli, čehož také využilo! Skrumáže před brankou Kuby využil Vojtěch Frelich – 2:2. Půl minuty nato už druhý tým prostějovských mladších žáků vedl – 2:3. Hned nato bylo ale málem vyrovnáno, když si „áčko" vytvořilo rychlý protiútok.  Pět minut před koncem druhé části šlo „béčko" do čtyř po faulu Grygara. Tlak „béčka“ neustával ani ve vlastním oslabení a v čase 37:08 odskočilo po přesné trefě Patrika Šoustala do dvoubrankového vedení – 2:4.

Třetí část začala pozvolněji. Velkou šanci, která mohla znamenat kontaktní gól pro „áčko“, měl v samostatném nájezdu Selinger. Tento útočník ale gólmana Hozmana nepřekonal. V čase 44:55 bylo opět prostějovské „béčko", které se radovalo ze vstřelené branky. Nahrávku Frelicha využil v předbrankovém prostoru Jakub Dvořák – 2:5. Možnost snížit mělo první tým po vedením trenéra Musila při přesilové hře z 52. minuty. Přesilovku pak hrálo i „béčko“ a to ji na rozdíl od prvního týmu dokázalo využít. Krištofík nahrával Jiřímu Musilovi, a ten završil svůj hattrick – 2:6. Ani to nebylo ze strany „béčka“ ale vše. Po necelé minutě upravil finální skóre Václav Kadlčík – 2:7. Po suverénním výkonu bral důležité tři body do ligové tabulky „B“-tým SK 1913.

HLAS TRENÉRA

Pavel MUSIL – SK Prostějov 1913 „A“:

„Snažili jsme se to rozdělit tak, aby zápas dával smysl. Myslím si, že do konce druhé třetiny to bylo hodně vyrovnané. Pak nám soupeř utekl. (smích) Rozhodlo určitě jeho efektivnější zakončení, v tom vidím největší rozdíl mezi námi. Jinak si myslím, že to bylo super utkání, kluky to bavilo. Byli na sebe nabuzení a bylo to vidět i na ledě. Za mě super zápas.“