Série zápasů s náročnými soupeři v Chance lize 2021/22 pokračuje. Po utkáních s papírově slabšími celky jsou nyní Jestřábi uprostřed šňůry duelů s celky, které se měly nacházet a vesměs taky nachází v lepší polovině tabulky. Tentokrát Jestřáby čeká v pondělí 27. prosince, tj. dnes, na domácím ledě Vrchlabí a ve středu 29. prosince ve venkovním prostředí Litoměřice. Obě utkání začnou v 18.00 hodin. A u obou se dá čekat, že nabídnou kvalitní podívanou.

Na úvod povánočního týdne přijede do Prostějova tým Vrchlabí. Celek z Podkrkonoší je přímým konkurentem Jestřábů v prvoligové tabulce, kde je dělí jen minimální rozdíl, aktuálně jsou to čtyři body. S farmou Pardubic tak půjde o pověstný souboj o „šest bodíků“. Vrchlabí zatím těží z dobré série pěti tříbodových výher v řadě z přelomu října a listopadu. Týmu se tehdejší úspěšnost hodila, v posledních utkáních totiž spíše ztrácel. Na druhou stranu minulý týden mužstvo v nájezdech porazilo první Třebíč a poradilo si i doma s nebezpečným Sokolovem. Celkově patří k týmům s mizernou úspěšností v přesilovkách, naopak ale s dobrou bilancí v oslabeních. Bodovými lídry mužstva jsou Patrik Urban, Ondřej Matýs a Tomáš Kaut. Že vám dvě z těchto jmen něco říkají? Není divu. Matýs působil ještě nedávno na Hané, Tomáš Kaut za Prostějov hrál loni, dokonce v roli kapitána.

Druhým soupeřem prostějovských hokejistů v tomto týdnu bude celek Litoměřic. Tým ze severních Čech prožívá skvělou sezónu. Mužstvo, které je stvořeno ze svazového projektu výchovy mladých nadějí, se trvale drží na druhém místě. A aktuálně svou formu jen potvrzuje, když bodově dorovnalo vedoucí Třebíč. I s výhrami po kontumaci proti Kadani a skalpem právě Horácké Slávie čítá aktuálně vítězná šňůra Litoměřic již devět utkání! Sílu Stadionu navíc naznačují týmy, které nedávno porazily jako Jihlava, Vsetín i Slavia Praha. K úspěchu mužstva pak přispívá mnoho faktorů, nejvíce pak přesilové hry. Litoměřice mají úspěšnost přesilovek přes 32 procent, přičemž ani v oslabeních nezaostávají. Tým rovněž zaznamenal třetí nejvyšší počet vstřelených branek ze všech mužstev. Statistiky Litoměřic ovládají hráči jako Roman Přikryl, dále finský útočník Riku Sihvonen nebo Lukáš Válek. Zatím se naopak nedaří navázat na skvělou sezónu (32 branek) Martinu Kadlecovi. A zajímavost? Bránu „okupuje“ syn šéfa hokejového svazu Tomáš Král.