O jednoho obránce je aktuálně chudší soupiska Prostějova. Důvodem je výpomoc Josefa Zajíce v Kladně. Informaci potvrdily internetové stránky Jestřábů i HC Rytíři Kladno.

„První známou posilou je navrátilec Josef Zajíc! Mladý obránce se po dvou sezónách mimo mateřské Kladno už těšil na návrat,“ uvedl web hokejového Kladna. Tomu se v aktuálním ročníku vůbec nedaří. Nyní je předposlední. Při zlepšené formě Zlína navíc hrozí i propad na poslední příčku zaručující přímý sestup.

Bek si ale zažil taky pořádnou porci smůly. Záhy po přesunu do Kladna se totiž zranil. „Pepa Zajíc byl puštěný na zápasy do Kladna. Nyní je už zpět, má ale potíže s ramenem. Podle výsledků magnetické rezonance bude možná i měsíc mimo hru. A k tomu nám ze zdravotních důvodů vypadl i Patrik Husák…,“ konstatuje trenér Prostějova Aleš Totter. Zajíc pak zatím Kladnu vypomohl pouze v jediném utkání.

Josef Zajíc působil v Prostějově první sezónu. Ve 26 zápasech zaznamenal jeden bod (1+0) a dvacet trestných minut. Patří tak k nejtrestanějším Jestřábům. V kolonce „pravdy“ si na ledě připsal -3 body v účasti na ledě. Zároveň však šlo o velmi vytěžovaného hráče, který si zapisoval pravidelně okolo 19 minut na ledě za zápas. Zajíc dosud nastupoval ve třetí obranné dvojici, obvykle s Davidem Valou.