Sportovní derby jsou vždycky něčím výjimečným. Skvělá atmosféra, skvělá hra a nepředvídatelný výsledek. O zápasech Prostějova s Přerovem to ale tolik neplatilo. Zde byl favorit znám. Přerov totiž na Jestřáby uměl. Derby obvykle ovládl bez ohledu na to, kde se hrála. Nebo na formu zúčastněných.

„Matematicky bylo prostě jasné, že ta série proher s Přerovem jednou skončí. A jsem moc rád, že jsem byl u toho,“ konstatoval po utkání trenér Prostějova Aleš Totter. Úleva na něm byla znát a v následujících řádcích přinášíme odpověď na to proč. Je dobré připomenout pár čísel a jmen.

6 - to je počet zápasů, které Jestřábi v řadě za sebou s Přerovem prohráli. Někdy třeba jen po prodloužení, jednalo se ale vždy o prohru.

15. prosinec 2018 - předešlá výhra v derby ze strany Prostějova je už tři roky stará. Prostějov tehdy vyhrál 3:2 po nájezdech. A přerušil krátkou sérii dvou porážek.

12. ledna 2018 - ještě o skoro rok starší bylo předešlé vítězství za tři body. Tehdy Jestřábi doma uštědřili porážku Přerovu 6:4. Dvěma body se na vítězství podíleli Nouza s Divíškem, třemi Venkrbec.

24. září 2016 - je poslední venkovní výhra nad Přerovem před minulou středou. Jestřábi vyhráli 3:2 v prodloužení. A první pětka Jestřábů? A. Holík, D. Kolář, Luňák, Venkrbec a Rudovský… Trenérem byl Kamil Přecechtěl.

10. října 2015 - před více jak šesti lety se zrodila poslední tříbodová výhra z ledu Zubrů. Jestřábi uspěli opět poměrem 3:2, tentokrát tomu však bylo v normální hrací době. Střelecky se prosadili Drtina, Čuřík a Dragoun. Zajímavostí je, že u toho byl i současný kapitán Martin Novák.