Čtvrté vítězství v řadě Jestřábi nepřidali. Nebyli však daleko. I když to tak zprvu nevypadalo. Svěřenci Aleše Tottera totiž před polovinou zápasu v Litoměřicích prohrávali 0:2. Vzepjali se však k náporu, který byl korunován srovnáním. Poslední perioda však byla v rukou domácího Stadionu. Ten přidal tři góly a po zisku tří bodů si upevnil první příčku. Jestřábi naopak vstoupili do roku 2022 šestým místem.

Utkání začalo tlakem Jestřábů, nic z něj ale nevzešlo. V 7. minutě se naopak konal tlak na druhé straně kluziště. Výtisk při něm vybojoval puk, nahrál Routovi a ten z hranice kruhu prostřelil Bláhu. Odpovědět mohl aktivní Jelínek, ale nebyl úspěšný. Litoměřice se naopak dostávali do tlaku i přečíslení. Navýšit skóre mohl Jícha. 9. minuta přinesla oddechový čas pro Jestřáby. Ti ale následně faulovali, naštěstí pro ně však Litoměřice sehrály přesilovku mizerně. A od té doby hráli hlavně Jestřábi. Havlík najel na nahrávku Jáchyma, dobrá nahrávka našla v 17. minutě Jelínka, nedal. Aktivní byl i třeba Klimíček a Jelínek.

Druhou třetinu tým pokračoval v předtím získané přesilové hře. Novák mohl zkraje třetiny srovnat, ale Král byl proti. Přikryl na druhé straně prověřil Bláhu golfákem. Prostějov byl ale nadále aktivnější: Mrázek přečíslení zakončil střelou do brankáře, Beránek měl obrovskou dvojšanci před bránou a Kloz z první střílel do Krále. 30. minuta však přinesla šok: Klikorka v oslabení zahájil festival šancí po brejku Stadionu. Nakonec střílel Jebavý a Berkovi následně stačilo dorazit do prázdné brány – 2:0 pro Litoměřice. Další problém mohl vzejít z přesilové hry Stadionu, naopak ale inkasoval. Beránek se dostal k puku na dohled brankoviště a prostřelil Krále. Zbytek oslabení si pro sebe ukradl skvělým krytím puku Novák. Litoměřice reagovaly velkou šancí Routy, krátce poté ale Babka dorazil z úhlu střelu Kloze a bylo srovnáno. 34. minuta ale přinesla studenou sprchu: Kremláček nahrávkou přes celé kluziště našel Routu a ten zařídil Litoměřicím znovu vedení. Závěr třetiny by také záživný: Stadion nejdříve v přesilovce zatlačil, následně ale ujel Beránek. Druhý gól v oslabení však nepřidal.

Třetí třetina brzy přinesla vyloučení Stadionu a rychlé srovnání: z kruhu pálil přesně Petr Mrázek. Následovala rozkouskovaná hra, kterou neustále přerušovaly fauly. Jeden z nich mohli využít litoměřičtí, paradoxně šlo o jejich vlastní oslabení: Jicha v brejku ohrozil bránu a odražený puk poslal Berkovi. Ten však při zakončení do prázdné brány selhal. Zvrat přinesla 51. minuta. Prostějov šel do tří a i když následně Litoměřice také jednoho hráče v poli ztratily, nebylo to nic platné. V Přesilové hře 4 na 3 se totiž přesnou střelou z kruhu prosadil Kracík. Jestřábi mohli okamžitě srovnat, dostali k dispozici krátkou dvojnásobnou početní výhodu: Kloze však ve skvělé šanci vychytal Král. Stadion poté zavřel svou třetinu kluziště a podnikal výpady. To se znásobilo při power-play Prostějova, risk ale nevyšel: 60. minuta znamenala gól do prázdné brány od Sihvonena. Na ni už Jestřábi odpověď nenašli.

Chance liga, 32. kolo:

HC Stadion Litoměřice – LHK Jestřábi Prostějov 5:3 (1:0, 2:2, 2:1)

Branky a nahrávky: 7. Routa (VýtiskJ. Holý), 30. Berka (JebavýKlikorka), 34. Routa (P. MarcelKremláček), 52. Kracík (Martin ProcházkaKlikorka), 60. Sihvonen (J. Jícha) – 31. P. Beránek (T. Jáchym), 33. Babka (M. JáchymJ. Kloz), 44. Mrázek (KlimíčekJ. Kloz). Rozhodčí: Skopal, Ondráček – Sedláček, Dědek. Vyloučení: 8:6. Využití: 1:1. V oslabení: 0:1. Střely na bránu: 36:39. Počet diváků: 1000.

Sestavy:

LHK Jestřábi Prostějov: Tomáš Král (Sklíba) – P. MarcelKremláčekVýtisk (A), J. HolýKlikorkaJebavýKuboš – VálekR. PřikrylSihvonen – O. ProcházkaKracíkMartin Procházka – BerkaJ. JíchaM. Kadlec – RoutaRouhaHauser. Trenéři: Tvrzník a Přerost.

HC Stadion Vrchlabí: Bláha (M. Altrichter) – M. JáchymKlimíčekP. KrejčíBabkaValaMotloch – M. ŠvecJ. KlozMrázek – P. BeránekT. JáchymA. Havlík – Š. JelínekMartin Novák (C), Rudovský – PodlahaJanečekT. Koblížek – Štefka.Trenéři: Totter a Wojnar.

 

52 litomerice2