Třetí vítězství v řadě přidali v pondělí svěřenci trenérů Tottera a Wojnara. Prostějovští Jestřábi totiž doma porazili Vrchlabí 2:0. Utkání už před koncem druhé třetiny rozhodl Šimon Jelínek, závěr zápasu už si Prostějov pohlídal. Jestřábi porazili Vrchlabí podruhé v této sezóně. A stejně tak podruhé si během ročníku připsal čisté konto prostějovský Ondřej Bláha.

Utkání zprvu nabídlo vyrovnanou hru a množství šancí. Nejprve se snažil dostat do jedné z nich Mrňa, nakonec sám skončil v bráně. Na druhé straně byl nebezpečný Beránek. Nicméně více ze hry měli hosté. Přesto se ale první prosadili Jestřábi, a to právě v 10. minutě zásluhou Petra Beránka. Ten si najel před bránu na nahrávku Tomáše Jáchyma a zblízka otevřel skóre zápasu. Po inkasování se hosté ještě více probudili, nebezpeční byli Herčík i Heřman. Nicméně větší šance měli Prostějované: na Rudovském a Beránkovi si ale smlsl Nečas, pro kterého se jednalo o prvoligovou premiéru. Zejména ve 20. minutě se proti Beránkovi musel po hezké kombinaci Prostějova činit.

Druhá třetina byla naopak ve znamení spíše akcí Prostějova. I když to tak zprvu nevypadalo. Pochobradského musel vychytat Bláha, Urbanovu nahrávku v brankovišti Mrňa promáchl. 27. minuta přinesla přesilovku Stadionu 5 na 3. Nicméně jediná větší šance přišla od Zemana z osy hřiště. A s pukem si Bláha věděl rady. Naopak krátce poté Jelínek vystihl rozehrávku soupeře a sám byl nakonec na konci akce, při níž nebýt poslední hokejky střílel do odkryté brány. Záhy poté se podobně vedlo Klozovi. S přibývajícím časem Vrchlabí připomínalo pozici nejvylučovanějšího týmu. Stadion chodil pravidelně do čtyř. Početní výhody se ale tolik Jestřábům nedařily. Výjimkou bylo sólo Mrázka ve 38. minutě, Nečas ale skvěle zasáhl. Následně ale byl krátký na dorážku Šimona Jelínka po střele Babky – 2:0.

Na úvod třetiny Stadion soupeře zamkl před jeho bránou. V následném zmatku ale gól nepadl. Velkou šanci měl brzy také Kaut: exprostějovský kapitán se natlačil do brány i s pukem, branka ale nebyla uznána. A šance přibývaly: Jelínek byl sám v dobré šanci, tentokrát ale neproměnil. Na vrchlabskou bránu začaly pršet střely, aktivní byl Kloz, Podlaha či Motloch. Velkou šanci mohl mít Beránek, nahrávku od Rudovského ale nečekal. V 54. minutě přišla ojedinělá šance hostí, Bláha ale do nahrávky Heřmana stihl sáhnout. O zlatou helmu si pak řekla akce po ose Kloz-Mrázek-Švec, skončila však na tyči. Závěrečný tlak Stadionu se pak Jestřábům podařilo otupit dobrým bráněním a vyvážením kotoučů. Utkání tak už zůstalo skóre 2:0 pro domácí.

Chance liga, 31. kolo:

LHK Jestřábi Prostějov – HC Stadion Vrchlabí 2:0 (1:0, 1:0, 0:0)

Branky a nahrávky: 10. Beránek (T. Jáchym, Podlaha), 40. Š. Jelínek (Babka, T. Jáchym). Rozhodčí: Hud, Květoň – Kučera, Kráľ. Vyloučení: 4:6. Bez Využití. Střely na bránu: 29:31. Počet diváků: 1000.

Sestavy:

LHK Jestřábi Prostějov: Bláha – KlimíčekBabkaP. KrejčíValaHusákA. HavlíkMotloch – MrázekJ. Kloz (A), M. Švec – PodlahaT. JáchymP. Beránek – RudovskýMartin Novák (C), Š. Jelínek – T. KoblížekJanečekŠtefka. Trenéři: Totter a Wojnar.

HC Stadion Vrchlabí: V. Nečas – T. JelínekLinhartOlivaKajínekNedbalM. Voženílek – MrňaP. UrbanMatýs – KofferChrtekPochobradský – T. ZemanT. Kaut (A), M. Machač – D. ChalupaHerčíkHeřman (A).Trenéři: P. Hlaváč a M. Koudelka.