Poměrně nedávno se zdálo, že Prostějovu dochází dech. Lopotně válčili s celky jako Havířov nebo Benátky, prohráli s Kolínem a hrozně se natrápili s Frýdkem-Místkem. Ano. Přelom listopadu a prosince nevypadal pro Prostějov příznivě. A jen díky zaváháním sousedů v tabulce nedošlo na pád tabulkou.

Aktuální situace je však jiná. Znovu se ukazuje, jak dlouhá je sezóna a že se během ní může stát prakticky všechno. Nyní totiž Prostějov prožívá naopak velmi dobré období. Z posledních čtyři zápasů bral devět bodů, což je velice dobrý počin. Aktuální formu má tým Aleše Tottera jednu z nejlepších v celé sezóně.

Z uplynulých čtyř utkání paradoxně můžeme vysoko hodnotit i momenty, kdy se celku nedařilo, tedy úvod zápasu s Přerovem a totožná část utkání proti Litoměřicím. Jestřábi totiž na mizerný vstup do zápasů reagovali zvýšenou aktivitou, včetně té střelecké. Se Stadionem se sice už obrat nepovedl a Jestřábi prohráli, přesto ukázali svou sílu. Pokud mají den, hrají vyrovnaně s kýmkoli. Co vyrovnaně, Litoměřice velkou část zápasu přehrávali. A totéž platí o dobře hrajícím Vrchlabí.

Na přelomu roku čekal prostějovské hokejisty krátký odpočinek. Od nadcházejícího týdne však nastává divoký maraton tří utkání během šesti dnů. Díky své předešlé formě do něj však Jestřábi naskočí s nemalým sebevědomím i náskokem sedmi bodů na střed tabulky. A to se počítá.