Nedobře dopadl pro prostějovské hokejisty středeční zápas s Třebíčí. Někdejší lídr tabulky totiž Prostějov dokázal přehrát. Rozhodla přitom možná už úvodní, čtyřminutová přesilovka Jestřábů. Ti ji nedokázali využít. Naopak Horácká Slavia od druhé třetiny udávala tempo hry. A Prostějovu nedovolila skórovat.

Úvod utkání byl ve znamení tlaku Jestřábů. Důvodem ale byla přesilová hra po faulu Ferdy, navíc čtyřminutová. Jestřábi se ale neprosadili, přestože Mrázek opakovaně zahrozil. V 8. minutě, již po uplynutí trestu, naopak Třebíč zaznamenala velkou šanci. Ale rovněž bez úspěchu. A v 9. minutě málem přišla dorážka Dočekala do prázdné brány. Třebíč byla aktivnější i nadále: do brejku se třeba dostal Křehlík a domácí měli další šance. Z těch prostějovských vynikla jen rána Babky, která ale do brány neprošla.

Domácí se i ve druhé třetině ujali role favorita. 23. minuta přinesla velkou šanci Sklenáře, Altrichter byl ale proti. Odpovědět mohl Jiránek, od modré střílel Vala. Domácí ale byli nebezpečnější a díky ujetí Šťovíčka obránci se ve 29. minutě dostali do vedení. Na druhé straně znovu zahrozil Sklenář, poté taky Stehlík. Domácí si drželi iniciativu, navíc získali po půlce zápasu hned tři přesilovky v řadě. A nakonec se Třebíč radovala: ve 38. minutě na sebe Dočekal natáhl hráče, našel pukem spoluhráče, a nakonec dorážel Furch – 2:0.

Třebíč sice před posledním dějství vedla, závěrečnou třetinu ale nezačala dobře. Nechala se totiž třikrát za sebou vyloučit. Prostějov ale přesilovky nevyužil, i když byl blízko skórování Mrázek. Jekel ale předvedl skvělý zákrok. 52. minuta naopak přinesla brejk Formana. Nedal, vzápětí už se ale ránou z dálky prosadil Střondala a upravil na 3:0. Po šťouchané v 56. minutě šly oba týmy do čtyř, Prostějov to ještě zkoušel bez brankáře. Ale když se Jestřábi neprosadili a Vodný na oplátku netrefil prázdnou bránu, skóre 3:0 vydrželo až do závěrečného hvizdu.

 

Chance liga, 34. kolo:

SK Horácká Slavia Třebíč – LHK Jestřábi Prostějov 3:0 (0:0, 2:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 29. Šťovíček (Střondala, Hunkes), 39. Ferda (Dočekal, M. Furch), 54. Střondala (Šťovíček, Jakub Stehlík). Rozhodčí: Wagner, Jechoutek – Zídek, Kleprlík. Vyloučení: 4:5. Bez využití. Střely na bránu: 29:28. Počet diváků: 791.

Sestavy:

SK Horácká Slavia Třebíč: Jekel (Mičán) – Hunkes, L. Doudera, M. Furch, L. Forman, Jakub Stehlík, Poizl, Tureček – Střondala, L. Bittner, Šťovíček – D. Sklenář, Nedvídek, Krliš – Gajarský, Vodný, Dočekal – Ferda, D. Michálek, Křehlík. Trenéři: Pokorný.

 

LHK Jestřábi Prostějov: M. Altrichter (Bláha) – Klimíček, Husák, Babka, P. Krejčí, A. Havlík, Vala – Jiránek, T. Jáchym, P. Beránek – Mrázek, J. Kloz, Martin Novák – Rudovský, Janeček, M. Švec – Štefka, T. Koblížek, Š. Jelínek – Podlaha. Trenéři: Totter.