Velkou posilu zahlásil o víkendu hokejový Prostějov. Do klubu se po dvou letech vrátil elitní útočník Chance ligy Marek Račuk. Hráč s číslem 69 nastoupil už v sobotním utkání v Sokolově. Dosud nastupoval Račuk v aktuálním ročníku za Kladno (4+6). To dostalo jako protihodnotu hokejového univerzála Jakuba Babku, jenž se na úspěších Jestřábů podílel dvaceti kanadskými body a taky mnoha starty v defenzivě.

Marek Račuk přichází v době, kdy trochu opadla produktivita některých zkušených borců. A jeho návrat je vlastně návratem v několika ohledech. „Marka jsem trénoval rok v Chomutově. Vím tedy, co od něj čekat. Navíc byl v tomhle prostředí, zná ho, i majitel ho zná,“ připomněl kouč Prostějova Aleš Totter. A dodal také, jaké důvody vedly k angažování technického útočníka a někdejšího dvorního nahrávače Lukáše Žálčíka. „Chyběl nám centr. Točili jsme tam hodně hráče, kteří na centru nikdy nehráli,“ vysvětlil příchod staronové tváře lodivod Jestřábů.

Staronová tvář Prostějova působila na Hané mezi lety 2018 a 2020. Odehrál zde téměř sto zápasů. A taky si stanovil osobní maxima: to ze sezóny 2018/2019 hned v následujícím ročníku přebil 63 kanadskými body. „Je dobrý na buly, taky silný před brankou a v rozích. Umí dávat góly a prosadit se v soubojích jeden na jednoho. Jeho příchod nám pomůže rozložit sílu v útoku,“ hodnotí novou posilu Aleš Totter. Pro Račuka jde o návrat po dvou letech, které odehrál za Kladno. Předešlé dva ročníky pak věnoval Jestřábům. V týmu se tehdy potkal s Petrem Krejčím, jediným hráčem, který od ročníku 2019/2020 v mužstvu zůstal.