V desátém kole nadstavbové části se dorostenci hokejového eskáčka představili na svém ledě proti mladíkům z Polska. Svěřenci kouče Půčka se chtěli svému soupeři v tabulce přiblížit, ale na svého soka nestačili. Hostující hráči si vytvořili pohodlný náskok už v první části a i ve zbytku zápasu byli jediným týmem, který dokázal skóre měnit. Výsledek 0:6 tak hovoří za vše. Prostějovu se k tomu hrubě nepovedly starty do každé z třetin, kdy během úvodních tří minut pokaždé inkasovali.

Hned od úvodního buly se hrálo velmi agresivně, o což se v prvních desítkách sekund starali především hostující hráči. První vážnější šance a střelecký pokus utkání znamenal také první branku. O tu se postaral Maksymilian, kterého našel mezi kruhy pasem za brankou Raczka, a hostující útočník našel místo u zadní tyče branky Černého – 0:1. O chvíli později se první šance dočkal i Prostějov. Čermák ale prudkou přihrávku nedokázal z první trefit směrem na branku. I ve druhé domácí příležitosti se objevil Čermák, ale jeho pokus mezi kruhy přeletěl nad břevnem.

Jinak se hra v prvních deseti minutách přelévala ze strany na stranu bez výraznějších šancí. Svou druhou vážnější akci pak ale hosté dokázali stejně jako v prvním případě využít. Ve skrumáži před brankou se nejlépe zorientoval Raczka a puk poslal až za záda brankáře – 0:2. Druhý gól hosty nakopl, zatímco domácí položil a soupeř se stále častěji zabydloval v útočném pásmu. Během dlouhého dobývání přicházely i šance, ale většinu střel dokázala obrana zblokovat, případně si věděl rady brankář. Domácí ve druhé desetiminutovce téměř nehrozili a pouze bránili. Ještě před koncem první části se podařilo hostům odskočit na rozdíl tří branek. Hofman si udělal prostor před brankovištěm a našel mezeru mezi betony – 0:3. Po třetí brance se rozhodli trenéři sáhnout ke změně a v brance vystřídal Černého Kroupa. Ve zbývající části první třetiny se už nic zásadního nestalo.

Do druhé chtěl Prostějov vstoupit rozhodně lépe. Hned při zakládání prvního útoku se nevyvarovali domácí chyby, kterou dokázal svou druhou brankou v utkání potrestat Hofman, když se tváří v tvář Kroupovi nemýlil. Po půlminutě druhé části tak byl rozdíl již čtyřbrankový – 0:4.

Domácí se snažili v dalším průběhu druhé části přidat na aktivitě, ale naráželi na nepříjemnou agresivní hru soupeře, který je nepouštěl do prostorů, odkud by mohly padat branky. Střelecké pokusy tak sice přicházely, ale většinou z pozic, které pro brankáře Kuru neznamenaly výraznější starosti. Největší aktivitou hýřili útočníci Čermák s Tománkem, ale ani jim nebylo přáno. Hosté od čtvrté branky naopak hráli ze zatažené obrany s cílem soupeře k ničemu nepustit a využít případná zaváhání, z čehož si dokázali vytvořit řadu šancí, ale ani jim se stav do konce druhé části už nepodařilo změnit. Nepomohly tomu ani přesilovky, poprvé se vylučovalo až v polovině zápasu. Během druhé třetiny si početní výhodu vyzkoušely oba celky. Po dvou třetinách se už ale dalo tušit, kdo si nakonec odnese tři body.

Poslední část začalo eskáčko aktivně, ale během úvodního tlaku žádná vyložená šance nepřišla. Na opačné straně se to naopak podařilo. První zajímavou šanci Maksymiliana ještě dokázal Kroupa zlikvidovat a stejně to dopadlo i o půlminutu později při akci Hofmana, ale puk se odrazil přímo na hůl Maksymiliana, který si dokázal poradit – 0:5. V každé třetině tak domácí hokejisté inkasovali hned na začátku. Prostějov se pak hnal alespoň za korigováním stavu, ale postupně neuspěl Čermák, Tománek, Šindler. Zřejmě největší šanci měl na hokejce Pippal, který se po přihrávce zjevil osamocený před brankářem, ale ten jeho pokus zlikvidoval. Ani čestná branka tak domácím hokejistům nebyla souzena. Místo toho si kalich hořkosti vypili mladíci až do dna ještě v poslední minutě, kdy jemné nahození od modré čáry skončilo po teči až za brankářem Kroupou – 0:6. Svěřenci kouče Půčka se tak budou chtít nyní rychle oklepat a příští sobotu ve Zlíně předvést lepší výkon.

 

Výsledkový servis mládežnického hokeje najdete v tištěném vydání PROSTĚJOVSKÉHO Večerníku, které vyšlo v pondělí 10. ledna