Celorepublikové finále Mini Winter Cupu – Memoriálu Tamira Wintersteina pro ročník 2011 proběhlo o uplynulém víkendu v Praze a nechyběl u toho ani prostějovský celek SK 1913, který se dostal mezi osmičku nejlepších. Ani zde se v nabité konkurenci mládežníci pod vedením trenérů Václava Meidla a Martina Pěchy neztratili, ale na ty nejlepší to nestačilo. Přesto si však kluci během víkendu i společně s rodiči užili řadu sportovních zážitků, které je posunou do další práce.

Osmička nejlepších celků z republiky byla rozlosována do dvou skupin a na Prostějov čekala skupina B společně s Kometou Brno, Havlíčkovým Brodem a Litoměřicemi. „Ve skupině se nám podařilo jednou remizovat a zbývající dva zápasy jsme padli. Výsledkově se nám nezadařilo ani potom, ale i tak si myslím, že skončit ze čtyřiceti klubů na osmém místě je pecka a jsem na kluky pyšný. Bereme to také jako motivaci pro další práci, abychom se vyrovnali těm nejlepším v republice,“ prozradil kouč ročníku 2011 Václav Meidl.

Finálová klání proběhla v Praze na střeše galerie Harfa, kde sídlí také Síň slávy českého hokeje. O řadu zážitků nejen z perfektně připravené plochy tak nebyla nouze nejen pro děti, ale i rodiče, kteří celou výpravu doprovázeli. „Všechno bylo perfektně připravené a organizačně tomu není co vytknout. Zápasy se hrály na střeše Harfy, kde pod námi byla Síň slávy českého hokeje, takže to na sebe navazovalo i nádherně tematicky. Ze dvou obchodů se vytvořily kabiny, kde se hráči převlékli a výtahem jsme se přemístili nahoru. Od rána do večera se tedy hrálo, takže mnoho času na nějaké poznávání Prahy nebylo. Ale v síni slávy proběhly i nějaké soutěže na trenažerech a velmi si to pochvalovali jak hráči, tak rodiče. Byla to taková první velká odměna za jejich práci v tréninku, ale nesmí polevit a makat dál,“ dodal závěrem Meidl.