Cesta play-off v 1. lize družstev mužů ČR 2022 skončila pro nohejbalisty TJ Sokol I Prostějov nejrychleji, jak mohla. Ve druhém střetnutí semifinálové série podlehli na dvorci MNK mobilprovás Modřice B 2:5, a protože týden předtím prohráli i úvodní duel doma 1:5, padli celkově 0:2 na zápasy. Což znamenalo bleskové vyřazení a zisk bronzových medailí za třetí místo v konečném pořadí. K tomu ale navíc příjemný bonus, že navzdory nepostupu do finále absolvují za necelý měsíc baráž o extraligu!

Zásadní problém sobotní odvety na jihu Moravy byl ten, že Hanáci znovu neměli k dispozici ani zdaleka kompletní tým. „Dokonce jsme nastoupili ještě víc oslabení o další zraněné klíčové hráče než doma. Kromě Tomáše Roby chyběl také Jan Matkulčík a Tomáš Žůrovec, s bandáží na noze vyrukoval nedoléčený Petr Zemánek. Je obrovská smůla, že po celé natolik skvělé sezóně jsme měli pro rozhodující boje tak velkou marodku. To se opravdu nedá hrát,“ litoval trenér Sokola I Richard Beneš.

 

 

 

KUPON:

1. LIGA DRUŽSTEV NOHEJBALISTŮ ČR 2022

- SEMIFINÁLE PLAY-OFF, 2. ZÁPAS

MNK mobilprovás Modřice B – TJ Sokol I Prostějov 5:2

Konečný stav série: 2:0

Výsledky jednotlivých utkání: Pavelka, Novotný (Boleloucký) – Lad. Pírek, Luk. Pírek 2:1 (-8, 7, 9), Šamalík, Hlava (Burian) – Müller, Zemánek 0:2 (-9, -5), Pavelka, Boleloucký, Bartoš (Gürtler) – Lad. Pírek, Luk. Pírek, Bucher 2:0 (8, 1), Šamalík, Novotný, Konupka – Müller, Zemánek, Drobil 2:0 (5, 8), Burian – Luk. Pírek 2:1 (-4, 5, 6), Pavelka, Boleloucký, Bartoš (Brenner) – Müller, Zemánek, Drobil 1:2 (6, -2, -9), Šamalík, Novotný, Konupka – Lad. Pírek, Luk. Pírek, Bucher 2:0 (8, 6)

Trenér Modřic B: Jakub Spousta. Trenér Prostějova: Richard Beneš.

Rozhodčí: Mandát a Hrůza

Diváci: 50

 

NOHEJBAL

1. LIGA DRUŽSTEV MUŽŮ ČR 2021 – VÝSLEDKY

Semifinále – druhé zápasy: MNK mobilprovás Modřice B – TJ Sokol I Prostějov 5:2 (konečný stav série 2:0), SK Start Praha – TJ Slavoj Český Brod ?.

O sestup – první zápas: TJ Avia Čakovice „B“ – PKS okna Žďár nad Sázavou 3:5.

KAM PŘÍŠTĚ

O sestup – druhý zápas, sobota 10. září, 14.00 hodin: PKS okna Žďár nad Sázavou – TJ Avia Čakovice „B“