V sobotu 18. března měl sedmdesát let Jaromír Faltýnek, dlouholetý předseda nohejbalového oddílu TJ Sokol I Prostějov. A právě v tento den uspořádal pro své kamarády nohejbalisty oslavu životních kulatin v sokolovně na Skálově náměstí.

Zdaleka přitom nešlo jen o klasické popíjení a debužírování, právě naopak. Hlavní náplní sedmdesátkové akce byla hra. A protože gratulovat přišli špičkoví nohejbalisté (Martin Müller, Petr Zemánek, Tomáš Roba, Jakub Klaudy i řada dalších), měl přátelský turnaj výbornou úroveň.

Oslavenec kromě kančího guláše, sladkostí, piva a dalšího dobrého pití připravil hostům navíc i výstavku z nedávné historie Sokola I. „K nohejbalu jsem přešel od fotbalu v devadesátých letech minulého století, od té doby vedeme nohejbalový oddíl hlavně s Ríšou Benešem. Kdo chtěl, mohl si prohlédnout fotky, dokumenty i další věci z akcí, které jsme za těch skoro třicet let pořádali,“ sdělil Jaromír Faltýnek.

Pokračující prvoligové posily hanáckého družstva Martin Müller s Petrem Zemánkem z Vyškova si zahráli pouze dopoledne, potom už nechtěli riskovat zranění. Finálovou část oslavného klání tak ovládla trojice Tomáš Roba, Tomáš Drobil, Kamil Husařík, jež porazila nakonec druhou trojku Jakub Klaudy, Luboš Nový, Kamil Mikoláš 10:7, 10:9 a celkově třetí trio Jaromír Faltýnek, Leoš Pluháček, Tomáš Jorda 10:7, 7:10, 10:7. Složení jednotlivých trojic se losovalo po vzoru Poslední smeče.

„O výsledky ale vůbec nešlo, nejdůležitější byla dobrá zábava. Abychom si hezky zahráli a zároveň se příjemně pobavili u dobrého jídla i pití. Což se snad povedlo,“ smál se skvěle naladěný Jara, který i se sedmi křížky na krku tradičně létal po hřišti jako ďas. Až ho museli ještě o něco starší parťáci Richard Beneš (jinak hlavní trenér Prostějova) a Jiří Spáčil (známý ligový rozhodčí) trochu krotit. Marně...