Za normálních okolností by se ve čtvrtek 31. prosince dopoledne konal v Kolářových sadech Prostějov další ročník tradičního Silvestrovského běhu, jehož existence sahá několik desítek let do minulosti. Běžná situace však nepanuje, proto musel být oblíbený závod v parkovém krosu zrušen.

„Důvodem je samozřejmě koronavirus a s jeho šířením spojená hygienická omezení. Současná opatření nedovolují letošní Silvestrovský běh uspořádat ani za dodržení nejpřísnějších podmínek, proto jsme ho museli bohužel zrušit. Budeme se na vás těšit na konci příštího roku 2021,“ vzkázal potenciálním účastníkům hlavní organizátor Dušan Vystavěl.

Klání pro všechny věkové kategorie od rodičů s malými dětmi v kočárcích přes žactvo, dorost a dospělé až po veterány pravidelně pořádá Sportovní klub Prostějov za podpory České unie sportu (v rámci programu Sportuj s námi) a statutárního města Prostějov, osobní záštitu míval v posledních letech náměstek primátora Jan Krchňavý.

Na startu se pokaždé sešla více než stovka nadšenců z prostějovského regionu i vzdálenějšího okolí, pro mnoho běžců jde o nesmírně oblíbenou tradici aktivního pohybu spojeného s radostným závěrem letopočtu. Tentokrát si však musejí nechat všichni zajít chuť. „Moc nás to mrzí, ale momentálně se zhoršující epidemická situace potvrdila, že zrušit Silvestrovský běh 2020 byla jediná možnost. Snad bude za dvanáct měsíců už vše v pohodě,“ doplnil Vystavěl.